"Ez a betegség elkísér a sírig"

"Minden egyes nap egy külön csata, ami idővel olyan természetessé válik, hogy észre sem vesszük" - Presits Tamás színművész szerint a hétköznapi rutin tudatos kialakításával felül lehet kerekedni az ekcéma tünetein.

Milyen ápolást igényel az ekcémás bőr? Részletek itt.

A krónikus ekcéma kezelése nem könnyű feladat, az érintetteknek törekedniük kell rá, hogy minél inkább elkerüljék az ekcémás rohamok lehetséges kiváltó tényezőit. Mindez a hétköznapok során számos megkötést jelent. "Figyelek az öltözködésre, a táplálkozásra. Nem fürödhetek, lubickolhatok órák hosszat a kádban, gyors zuhannyal kell megoldanom a tisztálkodást. Egy csomó olyan praktikai dolog van, amelyek mellett szükség van valamiféle belső változásra is" - fogalmazott Presits Tamás, aki állapotáról bővebben is beszél a vele készült interjúban.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)