A boldogság fertőző?

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Laboratóriumi kísérletek illatmintái arra utalnak, hogy az emberek képesek felvenni mások pozitív érzelmeit az izzadtságuk illatán keresztül.

Egy európai kutatókból szerveződött csoport megállapította, hogy a boldogság vegyi anyagokat generálhat, amelyek a verejtékben vannak elrejtve, s aki beleszagolt ennek illatába, a boldogságkódot is megkapja.

5 boldogságnövelő praktika

A boldogságról néha könnyebb beszélni, mint megtalálni. Íme 5 tipp, hogy boldogabbak legyenek a mindennapjaink. Kattintson!

A kísérletek arra mutatnak, hogy nem csak belélegezzük mások derűs érzelmeit, de ezzel valójában boldogabbá is tesszük magunkat ezzel - mondta a tanulmány társszerzője Gun Semin, az isztambuli Koc Egyetem pszichológia karának kutató professzora. A megállapításokat a közelmúltban a Psychological Science folyóiratban tették közzé.

Semin csapata 12 fiatal férfitől gyűjtött verejtékmintákat azok után, hogy megkérték őket különböző érzelmek, beleértve a boldogság és a félelem átélésére. Az összes férfi egészséges volt, drogmentes nemdohányzók, és senki sem ivott alkoholt, fogyasztott erős illatú ételt, vagy létesített szexuális kapcsolatot a vizsgálat időtartama alatt.

Illatok miatt lehet ragadós a boldogság?

Illatok miatt lehet ragadós a boldogság?


Aztán 36 egyformán egészséges fiatal nőt kértek fel az illatminták megszagolására, miközben követték a reakcióikat. Azért nőket választottak erre a feladatra, mert a nőknek általában jobb a szaglásuk, mint a férfiaknak, és érzékenyebben is reagál az érzelmi jelzőrendszerük.

Az elemzések (például az arckifejezések értékelése) után a következtetésre jutott, hogy feltűnik az úgynevezett "viselkedési szinkronizáció" a verejtékező és a szagoló között, amely a szagminta közvetítésével jön létre.

A kutatások a boldogság kémiai kódját találták "legfertőzőbbnek". Más tudósok azonban kifejtették, hogy akkor volna igazi haszna a most feltártaknak, ha sikerülne kideríteni, hogy mi a különbség a boldogság és a félelem verejtékben rejlő kódja között, s e kémiai kommunikációnak mi a mechanizmusa.

Forrás: WebMD

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag