Védi a vizeinket a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács

A magyar ásványvíz minőségének védelme, elismertségének növelése az egyik feladata a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanácsnak. Ezenkívül persze a fogyasztók védelme és tájékoztatása is cél. Vízválasztó szolgáltatásunk szakmai támogatóját mutatjuk be.

A Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács főbb céljai (kivonat az Alapszabályból): - az ágazathoz tartozó termelők, palackozók és forgalmazók gazdasági és szakmai érdekeinek érvényre juttatása, - az ágazat anyagi és szellemi potenciáljának fejlesztése, - a termékpálya valamennyi résztvevője termelési és piaci magatartásának önszabályozása és összehangolása elősegítése, - a szabályozott piac kialakítása és az ahhoz igazodó verseny feltételeinek megteremtése, - a fogyasztók védelme, - valamint az államigazgatási szervek hatáskörébe tartozó, az ágazat szereplőit érintő döntések előkészítésében, véleményezésében való részvétel. A Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács 1993-ban alakult, 13 alapító taggal.

Jelenleg a Szövetség 37 tagot számlál. A 31 palackozással foglalkozó cég mellett tagjai közé tartozik a Szikvízkészítő Ipartestület, továbbá különböző, az ásványvíz-termeléshez, és fogyasztáshoz kapcsolódó szervezetek szakértői, így a FAO/WHO Codex Alimentarius Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke, az ásványvíz elismerését végző hatóság, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóságának (OGYFI) főigazgatója, a Fogyasztóvédelmi Egyesület alelnöke, mérnöki tanácsadó cégek szakértői.

A kifogástalan minőség biztosítása érdekében akkreditált laboratórium által végzett, monitoring rendszerű mikrobiológiai minőségellenőrzési tevékenységet folytatnak.

"A Magyar Ásványvíz Szövetség felelőssége teljes tudatában kijelenti, hogy a tagjai által palackozott ásványvizek értékes, egészséges, tiszta, biztonságos és környezetbarát élelmiszerek, fogyasztásuk mindenkinek ajánlott." Tagjainak szakmai tanácsokat ad, véleményezik címketerveiket például abból a szempontból is, hogy megfelelnek-e a vonatkozó rendeletek előírásainak, illetve etikai, reklámetikai szempontból kifogástalanok-e.

Etikai Bizottságuk gondoskodik a tagok termelési és piaci magatartásának önszabályozásáról, összehangolásáról, vitás esetekben véleményt nyilvánít, javaslatot ad.

A média minden formáját felhasználva rendszeresen tájékoztatják a fogyasztókat, az érdeklődőket a természetes ásványvíz egészségre kedvező tulajdonságairól, értékeiről, a fogyasztás mértékének alakulásáról.

Ahhoz, hogy az érdeklődők könnyen tájékoztatást kapjanak, honlapot működtetnek www.asvanyvizek.hu címmel.

Előadásokat tartanak, részt vesznek a szakképzésben, oktatásban, szaktanácsokkal segítik az egyetemi hallgatókat, diákokat az ásványvizekről szóló dolgozataik elkészítésében.

Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács Cím: 1012 Budapest, Kuny Domokos u 13-15. E-mail: maszt@hunaqua.hu Telefon: 202-4495 Telefax: 355-5057 Fehér Tibor elnök dr. Bikfalvi Istvánné titkár

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció