Beszélgetések: Rubint Réka

Rubint Réka azok közé tartozik, akiket szinte az egész ország ismer, családiasan, keresztnéven emleget.

<b> Névjegy: </b>

Rubint Réka, született 1978. június 28-án Kazincbarcikán, a jászberényi Kodály Zoltán Általános Iskola után a kazincbarcikai Egészségügyi és Ovónőképző Szakközépiskolába járt egy évig, kiváló eredménnyel, de a szüleitől és a barátaitól való távolság miatt visszament lakóhelyére, Jászberénybe és itt folytatta a tanulmányait a Lehel Vezér Gimnáziumban, majd budapesten az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán tanult tovább. Későbbi céljai között szerepel az ELTE Pszichológia Karának elvégzése. Jelenlegi munkahelye Budapest I. Pálya. u. 9. ATSA Fitness- szakmai igazgatója.

Eddig megjelent kiadványai:

Add Önmagad - Személyi edződ Rubint Réka

Az igényes nők edzésprogramja - Rubint Réka 2.

Október végén, november elején jelenik meg a három trimesztert végigkövető Kismama és életmód kazetta.

Úgy tudom, kalandos út vezetett téged a fittness világába. Hogyan kezdődött?

Gyerekkoromban utáltam mozogni, nyolcadik osztályos koromig fel voltam mentve tesiből. Volt rajtam vagy 15-20 kiló fölösleg... 13 évesen voltam 150 cm és 60 kiló. Egy év múlva viszont valami megváltozott: lapozgattam a szebbnél szebb női testeket mutogató magazinokat, és azt mondtam, hogy de szeretnék ilyen lenni, azért is megmutatom... Nagyon eltökélt voltam. Volt egy iszonyatosan "keménysípú" tornatanárnőm, akinél félévkor bukásra álltam tesiből, de aztán annyira megszerettette velem a mozgást, felkeltette bennem a bizonyítási vágyat, hogy év végén ötös lettem. 16 évesen imádtam a sportot, futottam, úsztam, esténként kijártam a Zagyva gátjára futni 6-8-10 kilométert, eljártam aerobikozni, bringáztam. Gimi után felkerültem Pestre, a Gyógypedagógiai Főiskolára. Elkezdtem aerobikot tartani, először a kollégiumban, aztán több kis teremben, majd Budapest egyik legszínvonalasabb termében lettem óraadó tanár. Reggel hétkor, aztán este kaptam órákat, amik aztán fél év alatt telt házasak lettek.

Mit gondolsz, miért lettek népszerűek a te óráid?

Büszkén mondom, hogy akkor még nem a név miatt. Ha valaki imádja azt, amit csinál, látszik, hogy szívből-lélekből teszi, az emberek követik a példát, megérzik azt az aurát, amire szükségük van ahhoz, hogy a nap végén hullafáradtan, de rászánják magukat az edzésre.

Férjed Magyarország legismertebb wellnes trénere akár riválisok is lehetnétek. Hogyan ismerkedtetek meg Norbival?

Tudtunk egymásról, sokáig "kerülgettük" egymást, még akkor is, amikor egy helyen dolgoztunk, váltottuk egymást. Aztán egy három napos rendezvényre együtt mentünk el, rengeteget beszélgettünk. Kitárgyaltuk az egész életünket, sok-sok közös dolgot találtunk, és annyira jól telt ez a három nap, miközben jártunk városról városra, hogy a harmadik nap végén már hiányérzetem volt, hogy holnap már nem megyünk. Norbi úgy látszik, meglátta bennem azt, amit a vendégek: ekkor merült fel, hogy kazettát szeretne velem kiadni. Ezután jött egy hónap klasszikus nagy udvarlás, hogy a kezemet nem merte megfogni, és utána döntöttem a komoly kapcsolat mellett. November végén megkérte a kezem, és nem telt bele egy év, következő szeptemberben összeházasodtunk, januárban pedig már teherbe estem. Úgy érzem, mi egymásnak tényleg "az igazi" vagyunk. Nem tudok olyat mondani, hogy veszekedtünk volna valamin. És sok a közös vonás bennünk: mind a ketten megküzdöttünk azért, hogy itt legyünk, ahol most tartunk. Ő az első kazettáját úgy adta ki, hogy eladta a Skodáját és annak az árából kezdte el forgatni, én meg feljöttem egy térképpel a kezemben Budapestre, és azt mondtam a szüleimnek, hogy én majd megkeresem magamnak a pénzt.

Úgy tűnik, jól kiegészítitek egymást munkában is.

Kiegészítjük egymást, valóban: Norbi egy egészen más vonalat képvisel, ő a harminc-negyven-ötven kiló felesleggel küzdő embereket- nőket, férfiakat egyaránt- célozza meg, ő a "zsírpusztító", a duciknak a mintaképe, mert ő száznégy kilóról fogyott le annak idején negyven kilót. Én meg inkább az "alakszobrász" vagyok, azoknak az igényes nőknek segítve, akik nem sok, de bosszantó súlytöbblettől akarnak megszabadulni, szebbé formálva az alakjukat. Valahogy úgy működik, hogy Norbi beteszi az emberekbe a kulcsot, bepötyögi a kódot, elindítja, és amikor az illető lefogyott, akkor jönnek hozzám. Az ötleteinket össze tudjuk fonni, nem hátráltatjuk egymás munkáját, és elfogadjuk egymás kritikáját is.

Nem titok: néhány hónap múlva várjátok első gyermeketeket.

Amikor a teszt igazolta a terhességet, hatalmas örömmel fogadtuk, velünk örült a család, a baráti kör, de bennem inkább akkor tudatosult, amikor a szívhangot hallottam a nyolcadik hétben. Most meg, ahogy néztem a háromdimenziós felvételt, döbbenetes élmény.

De terhesen is teljesen szabadon élek, mozgok... Amikor úgy érzem, hogy valami most már nem esik jól, akkor abbahagyom, de ugyanúgy étkezem, ahogy addig, sőt, jobban odafigyelek. Az orvos mondta, hogy a szénhidrátot csökkentsem, a cukorral is csínján bánjak, mert a babának erre nincs szüksége. Azt mondta, nyugodtan annyit tornázzak, amennyi jól esik, úgy is érezni fogom, a baba jelezni fog, ha valami nem jó. Én nagyon élvezem a terhességet, egy percig nem vet vissza semmiben. Van egy kis hasam, de azon kívül semmi, és alig várom, hogy megszülessen.

Gondolom, őt is "fitt" életmódra fogjátok nevelni.

Igen. Minél előbb közösségbe szeretném adni legalább egy fél napra, hogy gyerekek között legyen. Mindenképpen szeretnénk egészen kis korától valamilyen sportra járatni. Azt szeretnénk, hogy az egyéniségéhez illő sportot gyakoroljon, de mindenképpen a sport legyen az élete része minden nap, legyen olyan, mint egy pohár víz, ami persze nem azt jelenti, hogy világbajnoknak kell lennie. Mellette legyen tanult ember, én nagyon szeretném egészen kis korától kezdve idegen nyelvre tanítani, hogy anyanyelvi szinten tanuljon meg beszélni angolul akár már az általános iskola végéig, amire nekem nem volt lehetőségem. Minél több mindenre meg akarom tanítani.

Milyen lett volna az életed, ha a fittness világával nem kerülsz kapcsolatba?

Talán orvos lennék, és mindenképpen emberekkel, gyerekekkel foglalkoznék. Most is fontolgatom, hogy a pszichológiát elvégzem. És valószínű, hogy az egészséges életmóddal, a sporttal összekapcsolódna valamilyen módon a munkám.

És ha Norbival nem találkozol?

Nem tudom elképzelni: ahhoz, hogy vele ne találkozzam, nekem teljesen másmilyennek kellene lennem, nem ilyen nyitottnak, hanem, mint a szakmában sokan, az ő kárát leső, irigy, magába roskadt embernek... Kialakította a Norbi életmód programot, ez egy franchise hálózat, klubok jelentkezhetnek, és akkor a Norbi-módszert tanulhatják. Biztos vagyok benne, hogy jelentkeztem volna erre, csak azért, hogy több ismeretem legyen, szerintem az egyéniségem miatt elkerülhetetlen lett volna, hogy találkozzunk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció