"Megváltoztam szülés után" - egy történet bemutatása

Judit 47 éves volt, amikor elérte a rettegett hüvelyszárazság, amely a párkapcsolatára és a mindennapi életére is rányomta a bélyegét. Az asszony három gyermeknek adott életet természetes úton, mégis úgy érezte, nem élet az élet, ha nem lehet együtt szabadon a férjével úgy, ahogy korábban. Éppen ezért döntött a család az intimlézeres kezelés mellett.

Judit lassan két éve él újra boldogan és felhőtlenül, mióta nem kell sem a hüvelyszárazságtól, sem pedig az inkontinenciától szenvednie. Történetében elmeséli, hogyan érezte magát a kezelés alatt és után, továbbá hogy miként változtatta meg életét a beavatkozás. Cikkünkben megszólal Dr. Balogh Illés endokrinológus, nőgyógyász szakorvos is, aki ellátta az akkor igencsak reményvesztett édesanyát.

Most vagyok 49, akkor voltam 47, de addigra már egy-két éve problémát okozott számomra a hüvelyszárazság. Inkontinencia is volt egy kicsi, de a hüvelyszárazság volt a valódi probléma. Erre mindenhol csak ugyanazokat a gyógymódokat javasolták: kúpokat és krémeket, amelyek ugyan egy normális párkapcsolatba beleférnek, de akkor is körülményessé teszik az együttléteket. Hiszen akkor minden aktus azzal kezdődik, hogy hol a kúp, hol a krém. Szóval ez így nem volt jó. Az akkori nőgyógyászom azt mondta, hogy a problémámra nincsen gyógymód, mivel ez a természetes öregedési folyamat része.

- meséli Judit, aki nem érte be ennyivel. Addig keresett és kutatott, amíg megtalálta a megoldást.

<img src="https://media.hazipatika.com/cikkek/main//0/intim_lezer.jpg?1541751380736" alt="intimlézer" />

"Én ezt szeretném megpróbálni"

"Nagyon sokat szomorkodtam emiatt, de nem adtam fel. Valamelyik este épp feküdtem az ágyamban, a férjem már aludt, én pedig nagyon el voltam keseredve, hogy ez így nem élet. Ekkor fogtam az internetet, hátha van még valami megoldás, amiről én még nem tudok, vagy amiről még az orvosom sem hallott. És végül addig szörföltem, amíg rá nem találtam az Istenhegyi Klinika hirdetésére, illetve Dr. Balogh Illés doktor úr kapcsán az intimlézeres kezelésre . Ezután elkezdtem utánaolvasni a dolognak, referenciákat és tapasztalatokat kerestem és találtam is.

Alig vártam a másnapot, hogy a férjem felébredjen, és elmondhassam neki, hogy én ezt szeretném megpróbálni. Mert persze őt is nagyon zavarta ez az egész, még akkor is, ha tudta, hogy nem ő tehet erről. Fontos megjegyezni, hogy ez nem kizárólag női probléma, egy férfinak is rossz ez. A hüvelyszárazság komplex párkapcsolati probléma, amely mindkét szereplőre kihathat" - véli Judit, aki éppen azért a párjával jelent meg az első konzultáción.

"A klinikán nagyon meglepődtek, amikor együtt mentünk el a férjemmel, de én szerettem volna, hogyha ott van velem. Egyáltalán nem féltem, inkább izgultam: nagy várakozás és reménykedés volt bennem. Egy gyors vizsgálat után kiderült, hogy a hüvelyfalam elvékonyodott, így a doktor úr azonnal felajánlotta a kezelést. Az volt bennem, hogy egy életem, egy halálom, és hogy muszáj megpróbálnunk mindent. Ha ez bármit is segíthet, az csak jó lehet."

"Egyáltalán nem volt kellemetlen a dolog"

"Egészen kicsi kellemetlenséget éreztem csak a beavatkozásnál. Mivel három gyereket hoztam világra természetes úton, az egyik szülésem utáni hegesedés miatt egy helyen kicsit más volt a szövet. De ezen kívül egyáltalán nem volt kellemetlen és utána sem volt semmi panaszom. Nagyon jól éreztem magam, és vártam a hatást. Ilyenkor 2-3 kezelésre is szükség van, de jól esett, hogy ezek már nem kerülnek külön pénzbe. Amíg ugyanis a problémám nem oldódott meg, addig hónapról hónapra folyamatosan kezeltek, nem engedték el a kezem, és volt utógondozás is, ami nagyon jól esett" - meséli pozitív tapasztalatait Judit, aki már az első alkalom után úgy érezte, jobb lett a helyzet.

"Lehet, hogy ez is fejben dől el, de én már az első kezelés után éreztem a javulást. És ami nagyon érdekes volt, hogy egy füst alatt az inkontinenciás problémámon is segített. Ami nem volt ugyan súlyos, de azért tüsszentésnél és köhögésnél elő-előfordult. De az intimlézeres kezelés hatására az is megoldódott. Esetemben végül négy alkalomra volt szükség, majd egy évvel az utolsó után kaptam még egy ismétlő kezelést. A hatás pedig azóta kitart. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen lehetséges. Hogy így vissza lehet fiatalítani az embert olyan helyeken is, ahol nem látszik" - fűzte hozzá Judit, aki mindenkinek csak javasolni tudja ezt a gyógykezelést.

"Többet ér, mint a plasztikai sebészet"

"Akinek ilyen problémája van, és megengedheti magának, annak csak ajánlani tudom. Semmiféle mellékhatása nem volt, sem fájdalom, sem vérzés vagy váladékozás. Annyi kellemetlenség volt mindössze, hogy a kezelés után három napig kerülendő volt az ülőfürdő, a wellness és a házasélet. De ezzel együtt is csak javasolni tudom, mert többet ér, mint egy plasztikai sebészet. Ha ugyanis az ember belülről jól érzi magát, akkor ez úgyis szétárad az arcán" - hangsúlyozta Judit. Arról pedig, hogy miként zajlik az intimlézeres kezelés, Balogh Illés beszélt a HáziPatika.com-nak.

A kezelés során lézerenergiát juttatunk be a megfelelő szövetrétegbe. A hüvelybe behelyezünk egy hengert, a beteg pedig csak azt érzi, hogy ezt a szerkezetet mozgatjuk. Ebben a hengerben egy tükör van, ez vetíti merőlegesen a lézersugarat a hüvely falára. Inkontinencia esetén a húgyhólyag kezelése a döntő, a hüvelyszárazságnál viszont a teljes hüvely körbekezelése. Egy speciális lencserendszer van a lézerfény előtt, amely a sugarakat nagyon apró, még vékonyabb sugarakra bontja szét, melyek ezen a hihetetlenül vékony behatolási ponton mennek át a hüvelyhámon. Mivel a hüvelyhám ezeket nem nyeli el, így semmilyen fájdalmat nem okoznak.

- ismerteti az eljárást Dr. Balogh Illés.

"Viszont a hullámhossza miatt a kollagén elnyeli ezeket a sugarakat. A hüvelyhám kötőszövete alatt, ahol ezek az apró sugarak behatolnak, lokálisan 67 fokra felmelegítik a szövetet. Ez pedig kicsapódást eredményez: vagyis a kollagén ezen a területen hő hatására összecsapzódik, és olyan lesz, mintha apró oszlopokkal erősítené meg ez a szövetet. Vagyis rögtön a kezelés után fantasztikus javulás tapasztalható. De akkor ez még csak átmeneti, mivel utána a szövet kisimul. A szervezetet azonban arra sarkallja, hogy a két sugárhőhatás között kialakult üres területet kitöltse kollagénnel."

"Két-három kezelésre is szükség lehet"

"Ezt a kezelést többször megcsináljuk az alapján, hogy milyen állapotban van a szövet. Kétszer, háromszor, de akár négyszer is. A kezelés előtt ultrahanggal mérjük meg a hüvelyhám vastagságát és szerkezetét, abból pedig a szakorvos eldönti, hány alkalomra lesz szükség. Ezután ezt a megerősítést, az indukciót, vagyis ezt az öngyógyítást havi különbséggel újra és újra elvégezzük.

A beteg már az első kezelés után érzi a változást, ez Judit esetében is így történt. De a tartós javulás lassabb folyamat" - mondta Dr. Balogh Illés, aki szerint az utolsó kezelés után 3-6 hónapig még javul a helyzet. Elmondása szerint ha ezután újra megmérik a hüvelyfal vastagságát, látható, hogy három kezelés után a duplájára erősödik. "De nem is a milliméterek számítanak, hanem hogy a betegek hogy érzik magukat. Mindig a szubjektív véleményeket szoktuk rögzíteni."

A szakember elmondása szerint jelenleg 90 százalék felett van az elégedettség. Akiknél nem járnak sikerrel, ott előfordulhat, hogy nincs elég szövet és sejt, amely stimulálható lenne, így lehetséges, hogy a kezelés végül nem lesz hatásos.

Kinek ajánlott az intimlézeres kezelés?

"Az egyik indikáció a hüvelyszárazság : szülés után ez sokakat érint, ha például elhúzódott a kitolási szakasz, vagy nagy volt a baba. A másik eset a menopauza, amikor ezek a problémák felerősödnek. Mivel a hormonhiány miatt a szövetek sorvadása várható, a szövet minősége és a vérellátása romlik. Ezért alakul ki a hüvelyszárazság. De miután a kezelést elvégezzük, új szövet épül oda, a vérellátás pedig fokozódik. Akár a 85 éves pácienseken is segíteni tudunk, hiszen még akkor is rengeteg változáson mehet át ez a terület" - tájékoztat Dr. Balogh Illés. (X)

A cikk megjelenését az Istenhegyi Klinika támogatta.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)