Új vakcina a tüdőgyulladás megelőzésére

A Pittsburgh Gyermekkórház kutatói felfedeztek egy olyan fehérjét, amely alapvető szerepet tölthet be egy új vakcina létrehozásában a tüdőgyulladás megelőzése és sikeresebb kezelése érdekében.

Jay K. Kolls munkatársaival nemrég sikeresen feltárta az interleukin 22 (IL-22) fontosságát a bakteriális eredetű tüdőgyulladás kapcsán kialakuló immunválasz létrehozásában. A kutatók ugyanis laboratóriumukban sikeresen gyógyítottak meg tüdőgyulladásban szenvedő egereket az IL-22 tisztított formájával.

"Jelenleg nincs olyan védőoltás, mely egyszerre védene az összes, tüdőgyulladást okozó kórokozó ellen, és az antibiotikus kezelés is gyakran korlátozott az egyre terjedő rezisztencia miatt. Mivel a hirtelen kialakuló légzési elégtelenséggel járó betegségek okozzák a legtöbb halált gyermekkorban, a betegség újfajta, hatékonyabb kezelésére irányuló kísérletek rendkívül fontosak. Eredményeink azt mutatják, hogy az IL-22 képezheti az alapját a tüdőgyulladás hatékonyabb kezelésének és a betegség megelőzésének" - fejtette ki Kolls doktor.

A tüdőgyulladás felelős minden öt éves kor alatti halálozás egyötödéért, ami világszerte több mint kétmillió gyermek halálát jelenti évente - többet, mint amit az AIDS és a malária együtt okoznak.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -6, +3 °C

Általában erősen felhős időre van kilátás, szitálás is kialakulhat, de átmenetileg többfelé elvékonyodhat a felhőzet. Időnként megélénkül az északkeletire forduló szél, a csúcshőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Kedden marad a frontmentes idő. A magasban zajló változások hatására fokozódik a migrénhajlam, emellett többen fáradékonyak, illetve a koncentrálási problémák is megszaporodnak. A komfortérzet inkább csak a naposabb vidékeken javulhat. Reggel az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra