Négymillió napi esettel tetőzhet a járvány Kínában

A koronavírus újabb, Kínában pusztító hulláma napi 4,2 millió esettel ért a tetőpontjára. A lakosok 80 százaléka, azaz mintegy egymilliárd ember kaphatta el eddig a vírust.

A londoni székhelyű Airfinity kutatóintézet becslése szerint a koronavírus december eleje óta mintegy 840 ezer halálos áldozatot szedhetett az ázsiai országban. A korábban előre jelzett két külön járványhullám helyett vélhetően egyetlen hosszúval kell számolni Kínában, így nőhet a kórházakra nehezedő nyomás és a halálozások száma is. 

Az ünnep kedvezett a vírusnak

Szakértők arra figyelmeztettek, hogy a néhány nappal ezelőtt ünnepelt kínai újév és az ezzel összefüggő rokonlátogatások, belföldi utazások miatt várhatóan gyorsulni fog a vírus terjedése. A kínai járványkutató és betegségmegelőző központ azt közölte, hogy a lakosoknak már nagyjából 80 százaléka, azaz mintegy egymilliárd ember kaphatta el eddig a vírust.

Covid19, koronavírus, Kína, fertőzés, vakcina, oltás
Már egymilliárd kínai esett át a fertőzésen. Fotó: Getty Images

Kína december elején szakított a járvány 2020-as kitörésekor szinte azonnal bevezetett zéró-Covid-politikával, feloldotta a korábbi korlátozásokat, és leállította a széleskörű teszteléseket is. Ezt követően kezdett emelkedni a regisztrált fertőzöttek száma, sok helyen pedig gyógyszerhiányról is beszámoltak. Peking felhagyott a járványadatok rendszeres közzétételével, külföldi szakértők pedig nem bíznak a kínai egészségügyi hatóságok által közölt számokban. 

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: