Kína nem tájékoztat megfelelően a koronavírusról

A COVID-19 okozta megbetegedéssel kapcsolatos halálozások új kínai meghatározása túl szigorú: a fertőzöttek közül csak a légzési elégtelenségben elhunytak veszik figyelembe a statisztikában.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint ez a módszertani változtatás azt eredményezheti, hogy a valósnál jóval kevesebb halálesetet tulajdonítanak a jövőben a SARS-CoV-2 vírus okozta fertőzésnek Kínában – mondta Michael Ryan, a szervezet egészségügyi vészhelyzetekkel foglalkozó megbízottja. Véleménye szerint a napokban közölt hivatalos kínai adatok valószínűleg nem tükrözik a valós esetszámokat az új fertőzöttek, a kórházban ápoltak, sőt a halálesetek számát illetően sem.

koronavírus, Kína, Covid19, adatelemzés, esetszám
A hivatalos kínai adatok valószínűleg nem tükrözik a valós esetszámokat. Képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

A világ valamennyi országára vonatkozik

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója kiemelte: továbbra is arra kérik a kínai vezetést, hogy a jelenleginél gyorsabb és rendszeresebb, valós idejű adatközléssel segítsék az Egészségügyi Világszervezetet. A főigazgató a világ valamennyi országát arra biztatta, hogy tegyen eleget ennek az elvárásnak, mert ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a legfrissebb adatok alapján végzett elemzésekkel és becslésekkel tájékoztathassák a világ közvéleményét a járvány alakulásáról.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Főleg a keleti területeken zártabb maradhat a felhőzet, amely nyugat felé haladva szakadozik, gomolyosodik, néhány órás napsütés főleg a nyugati tájakon valószínű. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, utóbbiakra délután elsősorban a Dunántúlon kell számítani. A keleti, délkeleti szél az ország keleti felén megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 17 fok köré hűl le a levegő. Kettős fronthatás okozhat ma problémákat az arra érzékenyeknél.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra