Koronavírus: van, ahol visszavonják a járványügyi bírságokat

Az ausztráliai Új-Dél-Wales állam kormánya törölte a koronavírus-járvány idején kiszabott bírságok felét, miután elismerte, hogy indoklásuk túlságosan ködös volt.

A helyi adóhivatal bejelentette, törölt mintegy 33 ezer bírságot, a rendőrség által a 2020-as és 2021-es járványügyi korlátozások idején a közegészségügyi rendeletek megszegéséért kiadott pénzügyi büntetések felét – számolt be kedden a brit The Guardian online kiadása. A bírságokat azt követően vonták vissza, hogy a kormány jogászai kedden elismerték, hogy a Redfern Jogi Központ (RLC) független, nonprofit közösségi jogi szervezet által indított próbaperekben támadott bírságolási esetekben a szabálysértés jellege nem volt megfelelően meghatározva, és így a bírság kiszabása nem volt jogszerű.

ausztrál dollár
Új-Dél-Wales államban eltörölték a koronavírus-járvány idején kiszabott bírságok felét. Fotó: Getty Images

Az adóhivatal szóvivője ugyanakkor közölte, nem arról van szó, hogy a szabálysértéseket nem követték el. Megszűnik azonban a bírságokkal kapcsolatos minden döntés. A már befizetett büntetéseket is visszatérítik.

A bírságok összege magánszemélyek esetében 1000 ausztrál dollárig (mintegy 260 ezer forint), vállalatok esetében pedig 55 ezer ausztrál dollárig (körülbelül 14,5 millió forint) terjedt. A törölt büntetések összértéke mintegy 30 millió ausztrál dollár (nagyjából 8 milliárd forint).

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +1, +6 °C
Minimum: -4, +2 °C

Keleten eleinte lehet napsütés, de közben egyre többfelé beborul az ég. Nyugat felől egyre többfelé várható kezdetben havas eső, hó, majd fokozatosan esőbe vált a csapadék. Az élénk, erős északnyugatira forduló szélben 1, 6 fokos délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken melegfronti hatás érvényesül. Már reggel jellemző lehet a kialvatlanság, és napközben is gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság, emiatt rendkívül nagy lesz a balesetveszély. Fokozódik a migrénhajlam, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: