Kérdés: Kisfiamat most műtötték: az orr- és torok manduláját távolítottak el nem régiben. Sokat panaszkodik, hogy fáj a feje és a füle. Ez normális? Repülőút előtt állunk, műtét után mikor szállhat repülőgépre?

A fülfájás a mandulaműtét után természetes lehet. Fájdalomcsillapítót javasolnék erre. A műtét után 2-3 héttel a seb új nyálkahártyával fedetté válik, így akkor már lehet repülőre szállni.

Mandulaműtét

Kisfiamat most műtötték: az orr- és torok manduláját távolítottak el nem régiben. Sokat panaszkodik, hogy fáj a feje és a füle. Ez normális? Repülőút előtt állunk, műtét után mikor szállhat repülőgépre?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza mandulaműtét témában:

A fülfájás a mandulaműtét után természetes lehet. Fájdalomcsillapítót javasolnék erre. A műtét után 2-3 héttel a seb új nyálkahártyával fedetté válik, így akkor már lehet repülőre szállni.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)