Mit tehetünk visszér ellen?

A visszeresség a kor előrehaladtával számos nőt és férfit is érint. Többet jelent egyszerű kozmetikai problémánál: fájdalmakat és súlyosabb egészségkárosodást is okozhat.

A kezelés első vonalát az orvosi terápiák képezik a naponta viselt kompressziós harisnyával. A másik lehetőség a szkleroterápia, vagyis az erek elzárása, melyet főleg seprűvénák esetében végeznek. A rádiófrekvenciás és lézeres megoldások is minimálisan invazívak, így legtöbbször a rendelőkben is elvégezhető. A nagyobb visszerek esetén műtét válhat szükségessé.

A terhesség során gyakran alakul ki visszeresség a méhre ható nyomás miatt. A kockázati tényezők közé tartozik még a pubertáskori, terhesség alatti és a menopauza során fellépő hormonális változás; az elhízás, mozgásszegény életmód, családi halmozódás és az idősebb életkor.

Az elváltozás és a kellemetlenségek megelőzhetők az egészséges súly megtartásával, a rendszeres testmozgással, a lábak megemelésével pihenés közben, a huzamosabb állás és ülés kerülésével, elasztikus harisnya viselésével, sóban szegény de rostban dús étrenddel, a magas sarkú cipők hosszas viselésének kerülésével.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)