Vesekőműtétre ment, végül az összes végtagját amputálták

Sürgős vesekő-eltávolító műtétre készült egy amerikai nő, ám amikor felébredt az altatásból, azzal szembesült, hogy az összes végtagját amputálták.

Karácsonykor került kórházba az amerikai Cindy Mullins, és orvosai sürgős vesekő -eltávolító műtétet láttak szükségesnek. Ám miután elaltatták a pácienst, súlyos szövődmények léptek fel nála – írta meg a Daily Mail.

A végtagjaiba került a vérmérgezés

Cindynél életveszélyes vérmérgezés alakult ki, ezért a szakorvosoknak drasztikus döntést kellett hozniuk. A szepszis miatt az összes végtagját amputálták, hogy megállítsák a gyors állapotromlást. A nő lábait térdnél, karjait pedig könyöknél vágták le.

Napokig küzdöttek az életéért

A nőt napokig altatásban tartották és mesterségesen lélegeztették. Sokáig küzdöttek az életéért. Amikor végre magához tért, gyorsan javult az állapota, így mostanra már haza is engedték a kórházból. Elmondása szerint már fel tud egyedül ülni, és az elektromos kerekesszékét is megtanulta irányítani.

Cindy kórházi számlájának végösszege egyébként 300 ezer dollárra rúgott – ez átszámolva nagyjából 100 millió forint. A család egy online gyűjtést indított, hogy összegyűjtsék a szükséges összeget.

Kiemelt képünk forrása: Cindy Mullins / GoFundMe

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők lassan összeesnek, ellaposodnak, ezzel összhangban fokozatosan csökken a csapadékgócok száma. Főleg a Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, Sopronnál és a Fertőnél, valamint záporok, zivatarok nyomán erős széllökések is várhatók. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra az előrejelzések szerint napközben nem kell számítani.