Családi perpatvar kerekedett egy állítólagos infarktusból

A 35 körüli férfi öndiagózis alapján azt állította az ügyeleten, hogy szívinfarktust kapott, az orvosok azonban semmi jelét nem látták ennek.

Botrányba fulladt orvosi vizsgálatról adott hírt az Országos Mentőszolgálat. Egy férfi állította magáról, hogy szívinfarktusa van, ezt azonban semmilyen orvosi mérés nem támasztotta alá.

A beszámoló szerint egy 35 év körüli férfi a feleségével együtt kereste fel a rendelőt, mert úgy vélte, szívinfarktust kapott otthon egy veszekedés során. Párja kétkedve fogadta ezt, de felfüggesztette a vitát és hitetlenkedve kísérte férjét a vizsgálatra. Az ügyeleten alaposan átvizsgálták a férfit, több ekg-t is készítettek, de rendellenességnek nyoma sem volt.

Ezt azonban a férfi nem volt hajlandó elfogadni, és továbbra is ellátást követelt magának az állítólagos szívinfarktusa miatt. Hamarosan több családtag is csatlakozott hozzá, akik mind igyekeztek igazságot tenni a kardiológiai kérdésben. Miután egyértelmű volt, hogy senki nem szorul ellátásra, a család méltatlankodva hagyta el az ügyeletet.

A szívinfarktus (akut myokardiális infarktus, AMI) lényege, hogy a koszorúerek nem tudják megfelelő mennyiségű vérrel ellátni a szívet, így oxigénhiány alakul ki. Erős mellkasi fájdalom, légszomj, hányinger és izzadás utalhat a kritikus állapotra, a tünetekről bővebben az alábbi cikkünkben írtunk. 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23 °C
Minimum: +9 °C

Derült vagy gyengén felhős marad az ég, csapadék nem várható. Mindenütt mérséklődik a légmozgás. Késő estére 12 és 19 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásokra az előrejelzések szerint nem kell számítani, az allergiások tünetei viszont nem enyhülnek a következő napokban sem.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra