Óriási előrelépés a rák kimutatásában

Hatalmas előrelépést jelentene az orvoslás számára, ha egy egyszerű vérvizsgálattal is kimutathatóak lennének a rákos megbetegedések. Nem véletlen, hogy világszerte aktívan dolgoznak egy ilyen teszt kialakításán a kutatók, és most úgy tűnik, egy japán csoport közel áll a cél eléréséhez.

A tokiói Japan Nemzeti Rákközpont tudósai kifejlesztettek egy új vértesztet, amely állításuk szerint 13 különböző ráktípus kimutatására alkalmas, kezdve a gyomor rosszindulatú daganataival a mellek és a bélrendszer megbetegedésein át a csont- és a lágyrész-tumorokig.

Ha a japán kutatók sikerrel járnak, új és egyszerű diagnosztikai módszert adhatnak a rákszűrésnek
Ha a japán kutatók sikerrel járnak, új és egyszerű diagnosztikai módszert adhatnak a rákszűrésnek

A The Japan News című lap azt írja, a teszt használatával 40 ezer olyan lefagyasztott vérmintából végeztek pontos diagnózist, amelyeket korábban rákbetegektől vettek le. A kutatók kifejtették, az eljárás apró, kódolatlan RNS molekulákat, úgynevezett miRNS-t használ fel a véráramban megjelenő rákos sejtek azonosítására.

Fontos leszögezni, hogy egyelőre még nem végeztek klinikai vizsgálatokat a teszt hatékonyságának igazolására, ennek kapcsán a tokiói csoport a kormány jóváhagyására vár. Amennyiben viszont a módszer eredményesnek, és ami még fontosabb, pontosnak bizonyul, úgy jelentős változást hozhat a rákszűrés terén a jövőben.

Forrás: iflscience.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: