Mi is az a személyre szabott orvoslás?

A Személyre Szabott Orvoslás (PHC) lényege: "a megfelelő terápiát a megfelelő betegnek a megfelelő időben". Ez a titka a biológiai gyógyszerek hatékonyságának.

Az onkológia területén a jelenleg alkalmazott hagyományos, daganatellenes gyógyszerekre adott terápiás válasz messze nem kielégítő. A válaszadási arányok 20-75% között mozognak az alkalmazott gyógyszertől és a betegség típusától függően. "Továbbá a kezelések mellékhatásai jelentősek, ezért nem mindegy, hogy 'hatástalan' kezeléseket alkalmazunk" - mondta dr. Dank Magdolna onkológus a biológiai gyógyszerekről tartott tájékoztatón.

A személyre szabott gyógyszerek olyanok, melyekről diagnosztikus eszközökkel meg tudják előre mondani, mely páciensek számára lesz előnyös, mely betegek számára semleges vagy egyenesen hátrányos azok alkalmazása. Ezek a gyógyszerek a tünetek helyett magát a betegség okát veszik célba, így eredményesebb, hatékonyabb, kevesebb mellékhatással járó terápiaként alkalmazhatóak. A biológiai gyógyszerek alkalmazása emellett az egészségügyi finanszírozók számára is előnyösebb, hiszen költséghatékonyabb és biztonságosabb, mint a hagyományos gyógyszerek.

"A biotechnológiával készült gyógyszer sokszor olyan terápiás eredményeket hoz, melyek a hagyományos kezelésekkel eddig nem volt elérhető. Számos új megoldást kínál a betegek számára, például célzott és személyre szabott terápiás és diagnosztikai megoldásokat, biztonságosabb gyógyszereket és nagyobb klinikai hatékonyságot" - tette hozzá a szakember.

A modern orvosi biotechnológia által előállított gyógyszerek, az ún. biológiai gyógyszerek közé tartoznak a vakcinák, a véralvadási faktorok, a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező rendszerének egyik kulcselemét jelentő interferon kezelés, az inzulin, a növekedési hormon, a vörösvértest serkentő hormon, fehérvérsejt képzést fokozó növekedési faktor, a daganatellenes vagy autoimmun betegségekben használt monoklonális ellenanyagok.

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: