Kutatók hatástalanították a HIV vírust

Az orvosok a legújabb módszerekkel sikeresen hatástalanították a HIV vírust.

Az úgynevezett kombinációs terápia megakadályozza a HIV vírus mutációját és terjedését, így a betegek immunrendszere felerősödik, az egészséges emberekével azonos szintre. Jelenleg ez a HIV fertőzöttek leghatékonyabb kezelési módszere.

Jens Ludgren, a koppenhágai egyetem orvosi karának professzora kollégáival olyan vizsgálatot végzett, amely bizonyítja, hogy a HIV fertőzöttek immunrendszere helyreállható. Az egyetlen feltétel az, hogy a betegek folyamatosan kezeltessék magukat. A HIV vírus hatására a szervezet elveszti a vírusokkal szembeni ellenállóképességét.

A vírusok apró kórokozók, melyek nem rendelkeznek önálló anyagcserével. Ily módon, miután bejutnak a szervezetbe, megtámadják a sejteket, és átveszik az anyagcseréjüket. Az influenza vírus az orrban, torokban és tüdőben lévő sejteket támadja meg, a mumpsz a fül nyálmirigyeihez tapad, a polio vírus pedig a bélrendszerben, a vérben és a nyálmirigyekben telepszik meg. Ezekben az esetekben a szervezet megtámadja és megsemmisíti a vírust.

A HIV azért olyan veszélyes, mert a vírus az immunrendszer legfontosabb részéhez, az úgynevezett CD4+T limfocitákhoz kapcsolódik. Ezek olyan fehérvérsejtek, melyek segítik az immunrendszert a fertőzések leküzdésében. A HIV vírus új CD4+T limfocitákat hoz létre, majd megtámadja azokat. Így aztán az egészséges CD4+T limfociták száma lassan lecsökken, miközben a HIV legyengíti a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenállóképességét. A folyamat végére az immunrendszer annyira szétesik, hogy a betegnél AIDS betegséget diagnosztizálnak.

A HIV vírusok folyamatosan mutálódnak, ezért nehéz megtalálni az ellenszert, a kombinációs terápiával azonban hatástalanítható a HIV vírus. A kombinációs terápia megakadályozza a vírus emberi szervezetben történő kialakulását és mutálódását. Amikor a vírus fejlődési folyamata leáll, az egészséges CD4+T sejtek száma növekedni kezd, és a beteg meggyógyul. Immunrendszere erőre kap és normalizálódik, feltéve, hogy a terápiát nem hagyják abba. Amint az immunrendszer javulni kezd, a HIV fertőzött betegről már nem mondható, hogy HIV fertőzésben szenved, illetve HIV beteg: a fertőzés erőssége máris csökken.

Forrás:
medipress.hu

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció