Mondjon búcsút a feszülő, száraz bőrnek!

Kevés nő rendelkezik makulátlan bőrrel. Az arcápolási termékek tökéletesedésével azonban egyre több problémát tudunk megoldani egyszer és mindenkorra.

Arcbőrünk érzékenysége jobban befolyásolja életünket, mint azt először gondolnánk, hiszen a leghétköznapibb helyzetben is oda kell figyelnünk rá, hogy az érzékeny bőrre jellemző kellemetlen kipirosodást, feszülést, vagy szárazságot elkerülhessük. Erőteljes hőmérséklet-változás, hideg idő, szél, és napsütés hatására szinte azonnal tapasztaljuk, hogy bőrünk veszít komfortjából, de akár a munkahelyi stressz, vagy egyes élelmiszerek is kiválthatják a kellemetlen tüneteket.

Mondjon búcsút a feszülő, száraz bőrnek! (Fotó: Europress)

Jessica Schäfer, a Beiersdorf Termékfejlesztési Vezetője szerint a probléma valójában az, hogy az arcbőr vékonyabb, mint a test más területeit borító bőr, ráadásul folyamatosan ki van téve a külső hatásoknak. Ezekre a hatásokra pedig gyakran irritációval reagál : viszketni kezd, kipirosodik, feszül és hajlamos a kiszáradásra is. Ebben az állapotban a bőr saját védelmi rendszere sem működik megfelelően: még érzékenyebben reagál mindenre, így az irritáció is fokozódik, és bezárul az ördögi kör. Éppen ezért különösen fontos, hogy megfelelő kozmetikumok használatával nyugtassuk az érzékeny bőrt, és erősítsük saját védekező mechanizmusait.

Ma a nők 54 százaléka vallja, hogy a bőre érzékeny. A bőr érzékenysége nem köthető bőrtípushoz: a zsíros, vagy normál bőr is lehet érzékeny, és produkálhat az átlagosnál hevesebb reakciókat (kipirosodás, feszülés, szárazság) egy-egy stressz hatás következtében. Ez nem csupán egy trend: életünk egyre összetettebb és gyorsabb, mely során számtalan környezeti hatás ér bennünket - és bőrünket egyaránt.

Az új NIVEA Sensitive arcápoló termékek intenzíven, mégis gyengéden ápolják az érzékeny bőrt, és aktívan csökkentik az irritáció tipikus jeleit. A formula gyulladáscsökkentő hatású Licochalcone-nal (édesgyökér-kivonat) csökkenti a bőrpírt, dexpanthenollal erősíti a bőr saját védelmi rendszerét és szőlőmag olajjal enyhíti húzódását, illetve szárazságát. Az érzékeny bőr ápolására szánt termékek egyike sem tartalmaz alkoholt, illatosító anyagot, parabént , szilikont és színező anyagokat.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: