Megszépíti a bőrt, ha leszokunk a dohányzásról

A cigaretta okozta bőrproblémák lényegtelennek tűnhetnek a tüdőrákkal vagy a szívrohammal összehasonlítva, de ez az első tünete a káros szenvedélynek. Gyakran már 30 éves nők arcán is látni a rombolást, amit a nikotin okozott. Jó hír azonban, hogy ha abbahagyjuk a dohányzást, a bőr öngyógyító folyamatba kezd. A rossz hír, hogy minél később szánjuk rá magunkat, annál lassabb lesz a helyreállító munka.

A cigaretta az egész testet károsítja és folyamatos stresszhatás alatt tartja azt. Emellett lassítja a vér áramlását a bőr alatti rétegekbe, aminek következtében az kevesebb oxigénhez jut. A bőr a sejtképződés lelassulása következtében petyhüdté válik, kiszárad, és nehezebben védi ki a külső káros hatásokat. Mivel nem termel elegendő kollagént, hamarabb is kezd ráncosodni. A folyamatot gyorsítja, hogy a cigaretta következtében a C-vitamin felszívódása is nehezebben megy, ami pedig a kollagéntermelés fő alkotóeleme lenne. Amikor rágyújtunk, stressznek tesszük ki a bőrünket, ez okozza a himlőhelyesnek tűnő arcot, a szarkalábakat, és a ráncos felső ajkat sok dohányosnál.

Ha azonban letesszük a cigarettát, bőrünk már hat hét után meghálálja, hogy több oxigénhez és antioxidánshoz jut. Érdemes azonban kiegészíteni a "belső tisztulást" külső kezeléssel is. Fontos például, hogy megfelelő napvédő krémeket használjuk, hogy a káros sugarak ne akadályozzák a kollagén termelődését. Az arckrémek antioxidánsokkal és vitaminokkal segítenek megóvni a bőrt: az A-vitamin gyorsítja a bőrsejtek cserélődését, a C-vitamin a kollagén termelődését serkenti, az E-vitamin pedig a gyógyulási folyamatot segíti elő.

Klinikai tesztek igazolták, hogy a likopint (amely anyag például a paradicsomban is megtalálható) tartalmazó tabletták jót tesznek a dohányzás vagy a túlzásba vitt napozás által igénybe vett bőrnek. Ezt kiegészíthetjük halolajat tartalmazó készítményekkel, amelyek az omega-3 zsírsavak segítségével fejtenek ki kedvező hatást.

Emellett mi is hozzásegíthetjük a bőrünket ahhoz, hogy több oxigénhez jusson, de ne vigyük túlzásba - ne feledjük, hogy egy gyógyulási folyamat kezdetén vagyunk! Hetente kétszer tegyünk fel hámlasztó pakolást, ez eltávolítja az elhalt sejteket, és több kollagén termelésére serkenti a bőrt. Jótékony hatásúak a színes gyümölcsök és zöldségek is, fogyasszunk sokat belőlük!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +25 °C
Minimum: +4, +11 °C

A reggeli köd néhol csak nehezen oszlik fel, ezt követően viszont napos idő lesz. Csapadék nem alakul ki. Időnként megélénkülő változó irányú szél mellett 18, 25 fokos legmagasabb hőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken is marad a frontmentes idő. A nyirkos reggelen a kopásos ízületi panaszok mellett az alacsony hő- és komfortérzet is jellemző lehet, illetve délelőtt most is lehet keringési és vérnyomásproblémákat tapasztalni. A fokozottan érzékenyeknél lehetnek a legintenzívebbek a panaszok. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját a nehezen felismerhető frontérzékenységről! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: