FIGYELMEZTETÉS

18

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

Mindenki másképp csinálja: eltérő szexuális szokások

Világunkat a sokszínűség teszi érdekessé, vonzóvá. A különböző népek kulturális szokásai sokszor teljesen eltérnek egymástól, amelyek ágynál és asztalnál is megnyilvánulnak. Az alábbiakban néhány érdekes intim szokásról olvashatunk.

Fájdalmas felnőtté válás

A természeti népeknél szokásos beavatási szertartást iniciálásnak nevezik, amikor a lányt vagy fiút szexuálisan éretté nyilvánítják. Az európai ember számára kegyetlenkedésnek tűnő szertartás sokszor több lépésből áll, hosszabb időn át, népcsoportonként változó rituáléval. Fiúknál gyakori, hogy kiütik a metszőfogát, átfúrják az orrát, körülmetélik, tetoválják, stb. Lányoknál a beavatás a menstruáció megjelenésével kezdődik. Főleg Afrikában figyelhető meg az úgynevezett infibuláció, amikor a csiklócsonkítást hajtanak végre, más népeknél a törzs egyik kijelölt férfi tagja nyilvános szex-mestere lesz a felserdült lánynak. Más népeknél ajándékokkal ünneplik az első menstruációt.

Szerelem a jég hátán

Ha egy vendég érkezik az északi sarkkörre, akkor a jó eszkimó felkínálja élettársát, lányait a férfi kényeztetésére. Az eszkimó lakosság körében ugyanis a házasság, házastársi hűség ismeretlen fogalom. A különös szokás alapja feltehetőleg abban keresendő, hogy az eszkimók vagyona a gyermekáldás, így - különösen, ha a férfi nemzőképtelen - törekednek arra, hogy az asszony minél több gyermeknek adjon életet.

A buddhizmus csendje

Mértékletes életmód, fegyelem, tudás, jótétemény a nyugalom elérésének érdekében. Ezek a buddhista vallás célkitűzései. A szexualitással kapcsolatban külön tanítások nincsenek, mindig az adott kultúrához igazodtak. A nemi vágyat, cselekményeket pedig magánügynek tekintik, nem beszélnek róla, tiszteletben tartják a szexuális másságot.

Gésagolyó

Hogyan lehet két fémgolyóval a csúcsra jutni? Ezt a japánok tudják igazán. Náluk terjedt el ugyanis a japán golyók alkalmazása. Két fémgolyóról van szó, az egyik üres, a másikban egy kisebb ólomgolyóbis csörög. A mutatvány az üressel kezdődik, amelyet egészen a méhszájig csúsztatnak fel, majd jön a másik. Ezután erősen összeszorítják a hüvelyt, és mozogni kezdenek vagy hintaszékben ringatóznak. Ennek hatására a golyók kellemes vibrációs érzést váltanak ki az alhasban, hüvelyben.

A japán kecsesség

Ha szemügyre veszünk egy fiatal, japán nőt ábrázoló porcelánfigurát, akkor egy érzékiséget, titokzatosságot sugárzó szép arcot látunk. Talán nem véletlenül, hiszen már a XVII. századi japán kultúrában is a lányokat arra nevelték, hogy egyetlen céljuk a férj engedelmes szolgálata legyen, és ez a mai napig megmaradt. Vélhetően innen ered az a közhiedelem, hogy az eszményi feleséget a japán nők testesítik meg. Az 1600-as években kezdtek elterjedni a közfürdők, amelyek a nyilvánosházak megnyitása előtt szex-masszázsra is specializálódtak. A kiszolgáló személyzet tagjait egytől egyig a gyengébb nem képviselte. Aztán később a nyilvános-negyedek szolgáltatták a hatvanperces szerelmet. Mivel az 1950-es években az öröm-negyedek felszámolásra kerültek, ezért mára kialakult a prostitúció, jóllehet nem ölt olyan súlyos formákat, mint sok más nyugati államban. Japán szemérme fennmaradt.

A mormon többnejűség

Az Amerikai Egyesült Államokban kegyetlen üldöztetésben volt része a mormon népnek a 19. században, melynek hátterében részben a nyíltan vállalt poligámia (többnejűség) rejlett. A több személlyel kötött házasságot a keresztény egyházak mélységesen ellenezték, Jézus tanításai szerint a monogám családmodell tekinthető ideálisnak. Ennek volt köszönhető, hogy Amerikában a mormonokat sokszor nevetség tárgyává tették, melyről számos korabeli karikatúra ad tanúbizonyságot. 1890-ben a mormon egyház vezetője megszüntette a többnejűséget, ám ennek ellenére egyes mormon szekták követői még ma is gyakorlói a poligámiának.

Ahol a telt idomok aratnak

A mi nyugatiasodott világunkban elég nehezen elképzelhető már, hogy a férfiak szemében ne a légies, karcsú nők legyenek a nyerők, hanem a dundi, dús keblű, telt combú hölgyek. A közép-, észak-afrikai népeknél viszont az igazán szép nőnek mindene nagy, sőt az asszony szinte státuszszimbólum, akárcsak nálunk a gépkocsi. Ha valaki minél teltebb, "derekasabb" nőt birtokol, annál nagyobb társadalmi megítélése. Szamoa szigetén az asszonynak mindenhova követnie kell férjét. Ha mégis külön kell válniuk a férfi bokros teendői miatt, akkor az egyik szigetlakót kéri meg, hogy vigyázzon asszonyára és adjon meg neki mindent testileg is.
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+18, +23 °C
Minimum:
+6, +11 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon gyenge eső, záporeső kialakulhat.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag