Duplán jól jártak a zuglóiak

Több száz ember tett az egészségéért Budapesten október 4-én, a Bosnyák téren, amellyel 3.708.500 forintot gyűjtöttek az Uzsoki Utcai Kórház számára, a Richter Egészségváros 2014-es rendezvénysorozatának utolsó állomásán. A jótékonysági akcióval összekötött országos szűrőprogram keretében a résztvevők ingyenes szűrővizsgálatok elvégeztetésével, tanácsadások, előadások meghallgatásával növelték a Richter által a kórház számára felajánlott összeget.

A budapesti eseményen a nap végére összegyűlt 3.708.500 forintos összegből egy orvosi műszer, ún. duodenoscop beszerzését tervezi a XIV. kerületi intézmény. Az egészség megőrzésének az aktív, kiegyensúlyozott életmód mellett elengedhetetlen része a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel is. A tél beállta előtt érdemes egy teljes körű kivizsgálást végeztetni, ugyanis a hűvös, borongós időjárás hatására könnyebben legyengül az immunrendszer. Az Egészségváros budapesti állomásán több száz zuglói lakos élt az ingyenes, széleskörű vizsgálatok lehetőségével.

A legtöbben koleszterinszintjüket, mintegy 240 fő, és vérnyomásukat - több mint 340 fő - mérették meg. A két vizsgálat különös jelentőséggel bír hazánkban, hiszen statisztikák szerint minden második ember szív- és érrendszeri megbetegedésben hal meg. A szűréseken résztvevő lakosok csaknem 10 százalékánál mértek magas vérnyomást, a koleszterinszintje pedig minden harmadik embernek volt magas. asztma szűrésen részt vevők közül 36 esetben javasoltak további kivizsgálást a szakemberek. A nap folyamán véradásra is volt lehetőség, melyre 50 fő jelentkezett. A kiszűrt résztvevők azonnali tanácsadás keretében a kórház szakembereitől közvetlenül tájékozódhattak a szükséges további lépésekről, teendőkről.

A hazai gyógyszercég egészségnevelő kezdeményezése mellé számos ismert személy állt, így a rendezvényre látogató lakosoknak lehetőségük volt személyesen is találkozni az Egészségváros nagyköveteivel, Rudolf Péter színművésszel, Béres Alexandra fitnesz világbajnokkal, Katus Attila aerobik világbajnokkal, Radványi Dorottya műsorvezetővel, Krizsó Szilvia újságíróval, műsorvezetővel, valamint Rácz Zsuzsa írónővel, Nagy Tímea olimpikonnal, akik a program keretében személyes példájukkal is az egészséges, kiegyensúlyozott életvitelt hirdetik. Számos tartalmas családi program kísérte a napot, a gyerekeket bábszínház, játszóház, arcfestés, valamint az ALMA Együttes koncertje várta, melyre lelkes közönség gyűlt össze a színpad előtt.

A rendezvényen a saját egészségük mellett a közösségért is tehettek a résztvevők. A Richter a program keretében 2.000.000 forint adományt ajánlott fel az Uzsoki Utcai Kórház számára , amelyet minden elvégzett szűrés, tanácsadás, végighallgatott előadás további 300 Ft-tal növelt. A zuglói lakosok részvételének köszönhetően a nap végén Dr. Varga József, az Uzsoki Utcai Kórház orvosigazgatója 3.708.500 forintos adományt vehetett át Dr. Zalai Károlytól, a Richter Gedeon Nyrt. főgyógyszerészétől.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33 °C
Minimum: +20 °C

Sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. A magasabbra törő gomolyfelhőkből zápor, zivatar kevés helyen, főként a Dunántúlon fordulhat elő. Az északi, északkeleti szelet a keleti országrészben több helyen kísérik élénk lökések, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. Késő estére 24 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet. Néhol heves széllőkések, zivatar, felhőszakadás lehet.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra