Poszt-COVID: újabb hazai intézmény segíti a felépülést

Poszt-COVID rehabilitációs programot indítottak a Debreceni Gyógytornaközpontban. Mutatjuk a részleteket.

Csak Debrecenben több mint ezer olyan, a koronavírus-fertőzésen átesett beteg van, akiknek szüksége van gyógytorna-rehabilitációra. Ez a lehetőség már szerencsére el is érhető a városban, bár egyelőre önköltséges.

A Debreceni Gyógytornaközpont egyébként Hajdú-Bihar megye más településeiről is fogad betegeket. A kezelések hosszú távú finanszírozására pályázni fognak majd – ismertette a központ vezetője, Mile Marianna.

fiatal orvos beszél idősebb betegével
Újabb hazai intézmény segíti a poszt-COVID-os betegek felépülését. A kép illusztráció, forrása: Getty Images

Több egy egyszerű gyógytornánál

Háziorvosok és COVID-ambulanciákon rendelő orvosok kezdeményezésére, nemzetközi protokollok alapján dolgozták ki a poszt-COVID rehabilitációs programot. A szolgáltatás kiterjed a légzés-, a mozgásszervi és az idegrendszeri rehabilitációra.

A kezelés részletei

A programban való részvételt minden esetben előzetes orvosi diagnosztikai vélemény előzi meg, majd a debreceni Lehel utcai gyógytornaközpontban konzultációval és betegvizsgálattal folytatódik a kezelés. Ezután nyolc alkalommal egy-egy órás speciális, a poszt-COVID-tünetekhez igazított, egyénre szabott terápia következik, amelyet minden esetben a kezelés eredményességét feltáró, ismételt állapotfelmérés zár le – magyarázta Mile Marianna.

A rehabilitációs programot tíz természetgyógyász részvételével kezdték meg Debrecenben.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

A záporok, zivatarok számossága éjszaka csökken, de teljesen nem szűnik meg a csapadék. Átmenetileg a felhőzet is nagyobb területen szakadozik, majd hajnalra többfelé képződik réteges felhőzet, illetve párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet. A légmozgás többnyire gyenge marad, de zivatar környezetében előfordulhat szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 17 fok között alakul, de néhol egy-két fokkal hűvösebb lehet az idő. Kettős fronthatás nehezítheti meg a frontérzékenyek napját.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra