Megfagyott a pénisze az olimpián

A viharos, jeges szélben kevésnek bizonyultak a sportolók szokásos ruhadarabjai a téli olimpián.

A finn Remi Lindholmnak megfagyott a pénisze, miután a pekingi téli olimpia 30 kilométeres sífutásán több mint egy órát töltött a süvöltő, fagyos szélben a pálya átszelésével. Nem ez az első esete a sportolónak, tavaly a finnországi Rukában történt egy hasonló balesete - írta a Guardian.

wa
A viharos, jeges szélben kevésnek bizonyultak a szokásos ruhadarabok (képünk illusztráció). Fotó: Getty Images

A férfiak 50 km-es tömegrajtos sífutását 30 km-re rövidítették, de ez nem sokat segített a finn Remi Lindholmnak, akinek a verseny végén hőcsomagra volt szüksége, hogy kiolvadjon a pénisze. Lindholm egy óra 16 percet töltött a pályán, és azt mondta, hogy ez volt élete egyik legrosszabb versenye. "Csak arról szólt, hogy végigküzdjem magam a pályán" - mondta.

Többen is megsérültek

Korábbi versenyszámokban más sífutók is fagyási sérüléseket szereztek a váratlanul viharosra fordult szélben. A versenyzők által viselt vékony ruhák és alsóruhák, valamint az arcot és a fület takaró tapaszok kevés védelmet nyújtottak. A szervezők a szombati futamot egy órával el is halasztották és 20 kilométerrel lerövidítették az időjárás miatt. Lindholm a verseny után kénytelen volt melegítő párnával felmelegíteni a péniszét. "Elviselhetetlen volt a fájdalom, amikor elkezdett felengedni" - mondta.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)