Minden eddiginél többen utaznának idén nyáron, de sokan nem tudják megfizetni

A férfiaknak van jobban mehetnékjük.

Úgy tűnik, az idei nyárra végleg eltűnt a Covid-járvány hatása – már ami az utazási kedvet illeti. Az Economx cikke szerint a magyarok több mint harmada tervezi, hogy nyaral idén, de nem mindenkinek lesz pénze rá. A többség aggodalommal tekint a folyamatosan emelkedő árakra – idézi a cikk a friss Tárki-kutatás eredményeit. „Az aktív korosztály harmada rendszeresen utazik, míg azok közül, akik tavaly még otthon maradtak, idén már minden tizedik ember tervez valamilyen utazást. (…) A rendszeresen utazók 83 százaléka idén ismét útra kel, ami azt jelzi, hogy a turizmus iránti lelkesedés nem csupán visszatért, hanem erősebb, mint valaha”. A felmérés rámutatott arra is, hogy a férfiak és a budapestiek aktívabb utazók, míg a vidékiek ritkábban vágnak bele az utazással járó kalandokba. 

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

A legnépszerűbb úti cél még mindig a Balaton; soha annyian nem tervezték még, hogy ide utaznak, mint idén: a válaszadók 76 százaléka válaszolt így, ám több mint ötödük mondta azt, hogy anyagi okok miatt ez nem lesz lehetséges.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22 °C
Minimum: +12 °C

A felhős tájakon is fokozatosan szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Gomolyfelhők képződnek, amelyek nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén törhetnek magasabbra, így délután már egyre inkább ott lehetnek további záporok, zivatarok, amelyek este nagyrészt lecsengenek. Az északnyugati, nyugati szél - elsősorban a Dunántúlon és északkeleten - több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, de a legtovább felhős nyugati tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb maradhat az idő. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra