A nap képe: ijesztő jóslat, szállodák zárhatnak be

Nem tudják fizetni az egekbe szökő rezsit, ha egyáltalán képesek gázt szerezni, és nem lesznek vendégeik sem, így bezárási hullám jöhet.

A rezsiköltségek elszabadulásának pusztítóbb a hatása a turizmusban és a vendéglátásban, mint amilyen károkat a COVID idején kellett ennek a szektornak elszenvedni – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke az ATV-nek.

Padlóra kerülhet a hazai vendéglátás, januártól bezárások várhatók. Fotó: Balázs Attila / MTI
Padlóra kerülhet a hazai vendéglátás, januártól bezárások várhatók. Fotó: Balázs Attila / MTI

A szakember három okot sorolt fel, amely januártól padlóra küldheti a szállodákat:

  1. A szállodák többszörös energiakiadása.
  2. Megszűnő kereslet - mivel mindenkit sújt a drágulás, biztosan csökkenni fog azok száma, akik el tudnak menni szállodába, étterembe.
  3. Nincsenek tartalékok, megtakarítások a tulajdonosoknál.

Ezért szerinte bezárási hullám jöhet, „inkább gyorsan bezár” az a vállalkozó, aki nem mer vagy tud kockáztatni. Flesch szerint abból a 300-350 ezer emberből, aki a turizmusban és a vendéglátásban dolgozik Magyarországon, sokan elveszíthetik a munkájukat, akár 20-25 százalékuk is állástalanná válhat.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: