33 kilót fogyott másfél év alatt: így csinálta

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Andrási Mária a Nők Lapja Egészség magazinnak mesélte el, sok hiábavaló próbálkozás után hogyan találta meg azt az életmódot, aminek segítségével nemsokára eléri álomsúlyát.

Így híztam meg

2002-ben voltam várandós a kisfiammal - mondja Andrási Mária. A terhességet 75 kilóval kezdtem, 100 kilóval fejeztem be. Boldog voltam, nem figyeltem az étkezésre, mindent megettem, amit megkívántam. Az édességek nagy rajongója vagyok, azt sem tagadtam meg magamtól. Szülés után megdöbbentem a látványtól, és rohamszerűen leadtam pár kilót, de hamar visszahíztam. Ezt egymás után többször is eljátszottam.

A hiba

Hittem a csodaszerekben, amiktől gyorsan le lehetett fogyni, és a másfélszeresét visszaszedni. Pár ilyen kísérlet után beletörődtem, hogy maradok ilyen, nem fogok megváltozni. A háromjegyű testsúly állandósult, a 110 kilómhoz 46-48-as ruhaméret társult.

A motiváció

Elérkezett életem fordulópontja: 2014. június. Baráti társaságban találkoztam egy nagyon kedves ismerősömmel, aki az utolsó találkozásunkhoz képest óriásit változott: kövérből jó alakú, egészséges nő lett belőle. Az életmódváltás titkát is elárulta. Bevallom, olyan egyszerűnek tűnt, hogy alig hittem, rajtam is segíthet. Rádöbbentem, a szívem mélyén mindig is vágytam rá, hogy lefogyjak, csinos, nőies ruhákban járhassak.

Így fogtam hozzá

Az ismerősöm által felvázolt út nyomvonalán indultam el. Első körben kiiktattam a kenyeret, a cukrot, az édességet, a péksüteményt. Majd vettem egy salátás receptkönyvet, és rákattantam a friss zöldségekből készült köretekre. Istenien illettek hozzá a sovány natúr húsok.

A neheze

A kenyérfélék, tészták és édességek mellőzése volt számomra az igazi kihívás. A finomított lisztet, a cukrot lecseréltem szénhidrátcsökkentett lisztre és steviára. Betartom, hogy napjában négyszer eszem, és 3 liter szénsavmentes ásványvizet iszom meg.

Az eredmény

A fogyás elég gyorsan beindult, a családtagoktól, ismerősöktől kapott pozitív visszajelzés újabb lendületet adott, hogy folytassam ezt az utat. Ismerőseim szerint sokkal fiatalabbnak látszom most, mint évekkel ezelőtt. 77 kilogramm vagyok, 40-es ruhákat hordok. Mindig apró célokat tűzök ki, melynek elérése egy újabb célt generál. Célom a 75 kg elérése. Tudom, hogy megcsinálom, hiszen minden fejben dől el és az akaraton, kitartáson múlik. Nálam ezzel sosem volt probléma.

Az életmódváltás koronája

Sosem gondoltam volna, hogy a leadott 33 kiló után valaha el fogok kezdeni sportolni. Mivel nincs túl sok időm edzőtermekbe járni, a futást választottam. Ismerőseim, akik jártasak e sportágban, rengeteg tanáccsal látnak el. Figyeltem itt is a fokozatosságra. Gyors sétával kezdtem, majd az egy perc futás, egy perc gyaloglástól eljutottam a heti 10 kilométer futásig. Egyben nem tudom még lefutni, de hétvégente két részletben már igen. Nagyon várom a jó időt, hogy még többször tudjam felhúzni a futócipőt. A futás "mellékhatása" máris látványosan formálja az alakomat.

A boldog vég

Nagyon büszke vagyok az eredményre, amit elértem. Közben rengeteg "sorstársat" megismertem, akik szintén így kezdték, vagy éppen most kezdik. Sokan keresnek meg, hogy segítsek a fogyásban, illetve meséljem el a történetemet. Fantasztikus érzés, hogy a példám másoknak is segíthet, hiszen engem is egy sikersztori motivált

Önnek is sikerült, vagy éppen most harcol a kilókkal? Ossza meg ön is a Nők Lapja Egészség olvasóival a történetét. Várjuk jelentkezését az eva.hajnal@centralmediacsoport.hu címen!

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag