A Barátok közt sztárja kicsattanóan egészséges

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány pénteken Miskolcon a mérte a látogatók egészségi szintjét, és az eseményen jelen volt a Barátok közt sztárja, Mérai Katalin is.

Az ECSET (Egy CSEpp Teszt) miskolci állomása a bőrgyógyászati szűrések eredményei miatt tűnt ki az eddigi állomások közül, ugyanis itt minden harmadik embernél találtak olyan gyanús anyajegyet, ami miatt további szakorvosi ellenőrzést javasoltak.

Az ötórás programon nyolc esetben mértek magas vércukorszintet, a legmagasabb érték 17,2 mmol/l volt, ami a megengedett szint háromszorosa. A látogatók ötödénél mértek magas vérnyomást, a legmagasabb érték 175/106 volt. Sok ember mérette meg koleszterinszintjét is, amelynek ideális esetben 3-5 mmol/liter körül kell lennie, Miskolcon a legmagasabb esetben 8,5-öt mutatott a készülék, de emellett még 13 érdeklődőnél állapítottak meg magas vérzsírszintet a szakemberek.

A borsodi városba a Barátok közt Júliája is ellátogatott. Az RTL Klub népszerű sorozatának szereplője csupa jó hírt kapott a szűrésen, hiszen vércukor-, vérnyomás- és koleszterinszintje is tökéletes értéket mutatott, testösszetételének monitorozásakor pedig azt állapították meg, hogy testfelépítése, izomzata kiváló állapotban van.

"A bátyámékat látogatom meg Miskolcon, utána pedig a szüleimhez megyek Harsányba. Korábban jöttem, hogy részt tudjak venni a szűrésen. Mindent végigcsináltam, így most már nyugodt szívvel megállapíthatom, hogy érdemes volt korán kelni. Ennyi bókot egészségügyi szakemberektől régen kaptam! - mesélte a színésznő.

Az ECSET országjáró felmérése tovább is folytatódik, a következő állomás Eger lesz, július 9-én. A programsorozat hivatalosan az ötödik Egy csepp Világnapon zárul le, 2010. november 14-én a SYMA Csarnokban, ahol kiderül, melyik megyeszékhely nyeri el az ország "Legegészségesebb városa" díjat.

Az Egy CSEpp Teszt helyszíneiről és időpontjairól a www.egycseppfigyelem.hu-n tájékozódhat.
Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag