Koronavírus: van, ahol csökkent a várható élettartam

A járvány kezdete óta csökkent a várható élettartam Németországban.

A koronavírus-járvány kezdete óta számottevően csökkent a születéskor várható élettartam Németországban - közölte a német statisztikai hivatal kedden. A vírus terjedése Európa más országaihoz hasonlóan itt is jelentősen felgyorsult.

Tavaly az újszülött leánycsecsemők várható átlagos élettartama 83,2 év, míg a fiúké 78,2 év volt. Ez a fiúknál 0,6 évvel, míg a lányoknál 0,4 évvel kevesebb, mint a járvány előtti évben, 2019-ben. A statisztikusok szerint a fejlemények hátterében a koronavírus-járvány miatti rendkívül magas halálozás áll. A várható élettartam alakulása a lakosság korösszetételétől független változásokat mutat, ezért kifejezetten jó időbeli összehasonlításokra - jegyezte meg a dpa hírügynökség.

vakcina, oltás
Az idősek oltása különösen fontos lehet. Fotó: Getty Images

A német hatóságok már június közepén arról beszéltek, hogy az országban újabb járványhullám indult meg, ami miatt szükséges lehet néhány korábban használt óvintézkedés ismételt bevezetése. Karl Lauterbach szövetségi egészségügyi miniszter szerint a védekezés legjobb módja még mindig a maszkviselés, a távolságtartás és a vakcinák beadatása. 

Itthon is egyre több a beteg

A járvány Magyarországon is új erőre kapott: a koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint az elmúlt egy hétben 14 402 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak és elhunyt 54 beteg. Jelenleg 1345 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, vagyis a múlt hét óta másfélszer annyi, 488-al több ember került emiatt valamelyik egészségügyi intézménybe. 

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A párás reggelt követően változóan vagy erősen felhős időre van kilátás, többfelé előfordulhatnak záporok. Mérsékelt marad a szél, 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül. Tovább gyengül az immunrendszer, emellett kellemetlen fejfájás, migrén és alvászavar léphet fel. Sokan nagyon megterhelőnek érezhetik a helyzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: