Koronavírus: gyorsan emelkedik a fertőzöttek száma itthon

Egy hét alatt csaknem 22 ezer új fertőzöttet azonosítottak és elhunyt 96 beteg.

Az elmúlt héten összesen 21 840 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 987 321-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az egy héttel ezelőtti adatokhoz képest 7438-cal nőtt az újonnan diagnosztizált esetek száma, vagyis a járvány itton is jól láthatóan terjedni kezdett. Hét nap alatt elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 886-ra emelkedett – írja a koronavirus.gov.hu. Ez is csaknem duplája az egy héttel korábbi, 54 regisztrált áldozatnak.

Csaknem 1600 beteget ápolnak kórházban

A kormányzati tájékoztató portál adatai szerint az aktív fertőzöttek száma 42 061-re nőtt. Jelenleg 1593 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen, hatósági házi karanténban pedig 2115-en vannak.

A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért nekik továbbra is az oltás felvételét javasolja az operatív törzs. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)