A legújabb kezelési mód

Az atópiás dermatitisz hosszú távú kezelését hatásosan, mellékhatások nélkül biztosító készítmény bizonyára sokak álma. A legmodernebb immunmoduláns hatóanyagok lényegében képesek megfelelni e követelményeknek.

Mivel a jelenlegi terápiás lehetőségek korlátozottak, szükség van olyan, a betegek által jól tolerálható terápiára, ami az AD hosszú távú és biztonságos kezelését biztosítja hatásosan, de mellékhatások nélkül. A jelenleg ismert leghatékonyabb és legbiztonságosabb kezelést az AD tüneteinek kezelésére az úgynevezett immunmoduláns hatóanyagok jelentik. A helyileg alkalmazott immunmoduláns készítmények a bőrbe felszívódva csak a bőr azon immunsejtjeire hatnak, amelyek felelősek az AD tüneteinek kialakulásáért, ellentétben a szteroidokkal, amelyek az immunsejtek mellett a bőr minden sejtjére hatással vannak. Emiatt használatukat mellékhatások kialakulásával (mint pl.. bőrsorvadás, a bőr festékképzésének zavarai, striák, értágulatok megjelenése) hozzák kapcsolatba.

Az első helyi immunmoduláns hatóanyagát Japánban egy baktériumból izolálták. A világ legnagyobb klinikai vizsgálat-sorozatában több, mint 16 000 atopiás dermatitiszben szenvedő gyermek és felnőtt beteg vett részt Európában (köztük Magyarországon is!), az USA-ban és Japánban az új kenőcs kifejlesztésében. A bőrgyógyászati termékek körében ez volt az eddigi legnagyobb méretű klinikai vizsgálati program. E klinikai vizsgálatokból nyert adatok bizonyítják, hogy az új kenőcs az AD minden súlyossági fokában hatékony és jól tolerálható.

A kenőcs kifejlesztése óta 26 országban került kereskedelmi forgalomba. 1999-ben vezették be Japánban, 2001-ben az USA-ban és Kanadában, 2002-ben Németországban és az Egyesült Királyságban, s ezt követően pedig további európai országokban, majd 2004 januárban Magyarországon is elérhető vált. Bevezetése óta több mint 1 millió embert kezelnek ezzel a kenőccsel. (Az új kenőcs vényköteles, tanácsért kérjük keresse fel bőrgyógyászát!)

A szteroidokkal ellentétben ennek a nem-szteroid immunmoduláns kenőcsnek számos előnye van. Mivel nem tartalmaz szteroidot, hosszabb távon is biztonsággal alkalmazható. Azok a jellegzetes, esetenként súlyos mellékhatások (bőrsorvadás, striák, értágulatok, stb.) amiket a szteroidok okozhatnak, a legújabb helyi immunmoduláns kenőcs használatakor nem jelentkeznek. Az első tünetek megjelenésekor alkalmazva a kenőcs meggátolja a tünetek újabb fellángolását, illetve csökkenti a fellángolások intenzitását. A szteroid-jellegű mellékhatások hiánya miatt bármely - akár érzékeny - bőrfelületen is használható, így az arcon, a nyakon és a hajlatokban is.

A kenőcs az AD enyhe és súlyos formáiban egyaránt hatékony. A kenőcs bármekkora bőrfelületen használható maximális adag meghatározása nélkül. Mivel a hozzászokás a szteroidokkal ellentétben nem lehetséges, sem a hatáserősséget, sem az előírt adagot nem kell növelni a kezelés folyamán. Mivel kiváló hatékonysága miatt önmagában is gyorsan csökkenti az AD tüneteit, nincs szükség kiegészítő terápiára (pl. szteroidok, fényterápia, antihisztaminok, kátrány-termékek, stb.), nagyon gyakran még a felhasznált bőrlágyítók, hidratálók mennyiségét is csökkenteni lehet a kenőcs-formából adódóan.

A kenőcs forma a megfelelő zsírozás miatt nagyon fontos a száraz bőr számára, emellett a megfelelő zsírozással a fellángolásokat - bizonyos fokig - kontrollálni lehet. A kenőcs nagyon gyorsan, már néhány napon belül csökkenti tüneteit. A bőr minden érintett területét addig kell kezelni, amíg az ekcéma el nem múlik. Ha a tünetek újból megjelennek, a kezelés megismételhető.

A kenőcs két hatáserősségben került forgalomba. Mint ahogyan nem adhatunk felnőttek számára készült lázcsillapítót a legkisebbeknek, úgy arra is figyelni kell, hogy a bőrükre se kenjünk semmi olyasmit, ami nem kifejezetten az ő számukra készült. Éppen ezért a kisgyermekek számára készült, a koruknak és érzékeny bőrüknek megfelelő hatáserősség biztosítja, hogy a megfelelő mennyiségű, számukra szükséges hatásfokú hatóanyag jusson a bőrükbe, és kezelje az AD tüneteit.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső