Kérdés: Azt hallottam, sokan használják a ricinusolajat szempillára, ápolásként. Ártalmas lehet ez a szemnek, ha éjszakára is fent hagyjuk?

A szembe került ricinusolaj irritálhatja a szemfelszínt. Ma már szempillaápoló spirálok is kaphatók, melyekkel ez kivédhető, én inkább azt ajánlanám.

Szempilla

Azt hallottam, sokan használják a ricinusolajat szempillára, ápolásként. Ártalmas lehet ez a szemnek, ha éjszakára is fent hagyjuk?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza szempilla témában:

A szembe került ricinusolaj irritálhatja a szemfelszínt. Ma már szempillaápoló spirálok is kaphatók, melyekkel ez kivédhető, én inkább azt ajánlanám.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: