Anya, vagy gyerekkereskedő?

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  Népszabadság

Vajna Éva kilenc gyerekéből egyet sem nevel, büntetőper folyik ellene két fia eladásáért. Három hete újabb kisfiút szült, de a kórház nem akarja odaadni neki. Ő minden követ megmozgat, hogy megkaphassa Bencét.
- Bence tervezett gyerek, és akarjuk őt! - fakad ki Vajna Éva a Jahn Ferenc Kórház udvarán. Itt születetett meg - a vártnál két hónappal korábban - kilencedik gyermeke. A 29 éves nőt Dani fiának eladása miatt ( Terry Black neveli) jogerősen egy év tíz hónap felfüggesztett fogházra ítélték. Azóta újabb két fia eladásával is megvádolták.
- Tavaly szabadultam a második gyerekkereskedelmi ügyem miatt az egyéves előzetes letartóztatásból. Utána ismertem meg Pétert, akivel végre családot akarunk. Bence, a fiunk, korábban érkezett a vártnál: két kiló húsz dekával jött világra, inkubátorba került. Ebben a kórházban jól emlékeznek rám, már öt gyermekemet szültem itt. Terry Black is innen vitte haza Danit. Most kerek-perec megmondták: nekem nem adják ki Bencét, mert úgysem tudnék gondoskodni róla. Meg sem foghattam, és a tejem sem kell - magyarázza az asszony. Állítja, hogy az összes fiát, lányát szereti, s a legtöbb jó helyen van. Különösen azok, akiket ő "helyezett" el.
A Fővárosi Bíróság tavalyelőtti, jogerős ítéletében a Vajna családot - apa, anya, nagymama - egy és két év közötti fogházbüntetésre ítélte felfüggesztve, mert Daniért először öt-, majd hárommillió-hétszázezer forintot kértek. Az ítélet után azonnal újabb két kisfiú eladása miatt emeltek vádat ellenük, de itt már a gyerekeket vásárló házaspár is a vádlottak padjára került. A vádirat szerint a testvéreket egy használt autóért és néhány százezer forintért kapták meg.
- Igen, voltam prostituált, szerepeltem állatos pornófilmben terhesen, bűnösnek mondtak ki gyerekkereskedelemben, de Bencét akarom! Az apja ismeri a múltamat, és ha esetleg újra börtönbe kerülnék, gondoskodik a fiunkról - mondja Éva, aki abban reménykedik, hogy a gyámhivatal betartja szavát, miszerint apasági nyilatkozat ellenében az apának odaadják kisfiát, ha a baba megerősödik.
A Jahn Ferenc Kórház koraszülött osztályának ügyeletes orvosa annyit mondott: Vajna Évánál és a vele kapcsolatban álló hivatalos szerveknél érdeklődjünk a gyerek kiadásával kapcsolatban. Őket csak egy dolog érdekeli: a babák egészsége.
Megtudtuk, a gyermekek védelmére hivatott szakszolgálat alapos okot talált arra, hogy az anya ne kapja meg a gyermekét. Az ok a gondozatlan terhesség és a függőség. Az asszony elismeri, hogy nem sokszor járt terhesgondozáson, s álmatlansága miatt erős altatókat szedett. A gyámhivatal ennél súlyosabbnak látja az ügyet.
A hatóság az apának sem akarja kiadni a kisfiút, a férfi ugyanis Vajna Évával egy háztartásban él. A kicsi vagy intézetbe kerül, vagy az apasági nyilatkozatot tevő férfi családjából vállalhatja valaki - hatósági kontroll mellett - az újszülött gondozását.
Zoli (11) nevelőszülőknél él. Korábban két évig Terry Black nevelte, Éva édesanyjának halála után. A másodszülött Biancát (10) már születésekor a kórházban hagyta az anyja, így került nevelőszülőkhöz. A harmadszülött Erika (9) a nagymamával és apjával él, ahogy a hetedikként született Vivien (4) is. A transzszexuális előadó, Terry Black fogadta örökbe az ötödikként született Danit (7) majd az anya hivatalosan kérte: vegye magához a nyolcadik gyerekét Fannyt (3) is, amikor börtönbüntetés fenyegette. Éva negyedik és hatodik fia Ádám (8) és Tamás (6) annál a vállalkozónál él, aki a fiúk megvásárlása miatt a most folyó gyermekkereskedelmi büntetőperben szintén vádlottá vált. Bence (háromhetes) a koraszülött osztályon van.

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag