A Barcelona eladja Ronaldinhót vagy Eto'ót

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

A feszültségek gócpontja a kameruni Samuel Eto'o, akinek visszatérését mintegy százezren várták a múlt hét végén a Nou Campban.
A csapat első számú góllövője azonban nem volt hajlandó beállni a Racing ellen, még Frank Rijkaard utasítása ellenére sem. Utána megsértette Ronaldinhót is, majd arról beszélt, milyen szívesen játszana, például, az Arsenalban.
Nem könnyű elképzelni, miként lehetséges, hogy három nappal később már a két játékos egymást ölelgetve bizonygatta, valójában a lehető legjobb barátok. Sőt!
Samuel Eto'o finoman szólva is öntörvényű ember. Nem teljesen alaptalanul a világ legjobb csatárának tartja magát, és ehhez méltó elbánást igényel. Talán érhető, pontosabban érthetőbb a viselkedése, ha visszagondolunk a gyerekkorára.
Tizenöt évesen, szinte egyetlen cent, vagy peseta nélkül érkezett Spanyolországba, és számára a kilencvenes évek hátralévő évei szinte csak küzdelemmel teltek.
Állandó harcot vívott azért, hogy elfogadják, hogy elismerjék, patetikusabban, hogy emberszámba vegyék. A vele való rideg bánásmódot megaláztatásnak érezte, soha nem titkolta, minden egyes, a Real Madrid elleni mérkőzését a bosszú lehetőségének tartja.
Amikor először bajnok lett a Barçával, az ünnepségen a mikrofonban ordítozva sértegette a Madridot.
Mindazonáltal úgy tűnt, bár forr körülötte néha Barcelonában is a levegő, elsősorban a rivális szurkolók fajgyűlöletet sugárzó rigmusaitól kell szenvednie. A Nou Campban kifejezetten jó csapatembernek tartották. Mostanáig.
A Racing elleni meccsen történt affér után ugyanis összeugrott Ronaldinhóval, megkérdőjelezve a brazil játékos kiváltságos szerepét.
Nem sokkal később már arról beszélt, hogy nagyon szívesen játszana egyszer egy angol klubban, hogy kifejezetten tetszik neki az Arsenal stílusa, és rendkívül sokra tartja a londoni egyesület menedzserét, Arsene Wengert.
"Egyszer már lehetőségem lett volna az Arsenalhoz szerződni. Akkor nem léptem. De örülnék, ha valaha Arsene Wenger lenne az edzőm" - mondta.
Az angol lapok szerint valóban nem zárható ki, hogy a kameruni csatár a nyáron a Premier League-be szerződik, de valószínűbb, hogy csak a gazdagabb kérők, a Chelsea, a Manchester United vagy a Liverpool triójának egyike tudná megvenni.
Eközben Barcelonában Joan Laporta klubelnök felszólított minden érdekeltet a gyors békekötésre.
Szerdán Carles Puyol csapatkapitány, valamint két helyettese, Xavi és Ronaldinho az öltözőben tízperces megbeszélést tartott Eto'óval. Bár a kameruni továbbra is tartja, nincs miért bocsánatot kérnie, a nyilvánosság számára békét kötöttek.
Rengeteg fotós nyomkodta masináját azt látva, hogy aztán Ronaldinho és Eto'o az edzőpályán is egymás nyakába borulnak. Már senki nem beszélt arról, hogy két tábor létezik az öltözőben (meg nem erősített hírek szerint az egyikbe tartoznak a dél-amerikaiak, a másikba a többiek), hogy Eto'o Rijkaardot is vérig sértette, vagy hogy ő továbbra is úgy látja, nem hibázott, és szerinte még a sérülése idején is többször bebizonyította lojalitását a csapathoz.
A történet akár le is záródhatna azzal, hogy a Barcelona immár az előtte álló feladatokra koncentrál, hiszen az esztendő legnehezebb hónapja vár a csapatra.
A következő négy fordulóban, március 11-ével bezárólag megmérkőzik három legnagyobb riválisával, sorrendben idegenben a Valenciával, majd az Athletic Bilbao elleni hazai meccs után ismét idegenben a Sevillával, végül a Nou Campban a Real Madriddal.
És a meccsek között még vár két BL-mérkőzés a címvédőre, Rafa Benítez Liverpoolja ellen. Nem lesz könnyű. Egységre lenne szükség, de ez nem mindenkinek érdeke.
Például nem a madridi sportnapilapé, a Marcáé, amely, béke ide, vagy oda, csütörtök délelőtt már arról írt, hogy a következő nyáron a Barcelona mindenképpen eladja Ronaldinhót, vagy Eto'ót, és megveszi Cristiano Ronaldót.

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag