Alkoholszonda is az új telefontok

Csak egy fújás és kész az eredmény
Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  Medipress

alkohol, alkoholfogyasztás, alkoholszonda

Egy új fejlesztésű iPhone-tok beépített alkoholszondával rendelkezik - a felhasználók egyszerűen belefújnak a tokon lévő teszterlyukba, és az eredmény néhány másodperc múlva megjelenik a kijelzőn.

Hiroyasu Yamamitsu, az eszközt kifejlesztő japán Thanko cég igazgatója így nyilatkozott a találmányról: "Alkoholfogyasztás után az emberek nehezen tudják eldönteni, hogy vezethetnek-e autót, vagy nem. A telefontokba beépített szondával könnyedén leellenőrizhetik, hogy biztonságosan beülhetnek-e a volán mögé."

A vállalat azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy az eszközt nem szabad egyedülálló módszerként alkalmazni a vezetéshez biztonságos alkoholszint megállapítására. Az eszköz akkor lép működésbe, ha a felhasználó három-öt másodpercig belefúj a teszter lyukba. A százalékos eredmény körülbelül húsz másodperc múlva jelenik meg a tok hátulján. A kijelző piros, sárga vagy zöld fénnyel is jelzi, hogy a felhasználó túllépte-e a vezetéshez megengedett határt. A piros azt jelenti, hogy nem biztonságos a vezetés, a zöld pedig azt, hogy a törvény szerint megszabott határértéken belül van az eredmény. Amikor a kijelző sárgán világít, a tesztalanynak abba kell hagynia az alkoholfogyasztást, és várnia kell egy kicsit a következő tesztelésig.



Az alkoholszonda bekapcsolásához a felhasználónak rá kell kattintania a Check Alcohol (Alkoholszint ellenőrzése) gombra az alkalmazáson. Az alkoholszonda ráadásul beépített 1 800 mAh kapacitású akkumulátorával a telefont is fel tudja tölteni. Az alkoholszonda teljes egészében a tokról működik, vagyis nem rövidíti le a telefonkészülék akkumulátorának kapacitását. A tok 72 gramm súlyú és 15 mm vastag. A jelenlegi modellt az iPhone 5 készülékhez tervezték, de a cég más telefonokhoz illő változatok fejlesztésén is dolgozik.

Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől!

Dr. Mihranian Hermon
belgyógyász, addiktológus
Kérdezek tőle

Szakértőink által már megválaszolt kérdések:Kérdezzen Ön is!

30044

További belgyógyász magánrendelésekért kattintson!

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag