Egy Csepp Figyelem Alapítvány: jönnek az idei programok

Megújítja arculatát az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, amelyet Erős Antónia hozott létre a cukorbetegséggel kapcsolatos információk hatékonyabb közreadására. Az arculatváltás során megújul a honlap, a különféle kommunikációs anyagok, és új logót is kap a szervezet. A designváltást új kommunikációs stratégia is kíséri.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ebben az évben is folytatja a már tradicionálissá vált programsorozatait, amelyekkel a betegség korai felismeréséért és megelőzéséért küzd: egyebek közt Patikai program, Egy CSEpp Teszt (ECSET)országos ingyenes szűrőprogram, Egy csepp Világnap, és idén új program elemként az "Egy cseppes Patikahét" májusban és novemberben. Az ezeket kísérő médiakampányokban a szervezet hagyományosan a vércukormérés fontosságára, a cukorbetegség szövődményeire, a megelőzés fontosságára, valamint az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet.

Az Alapítvány munkatársai rendszeresen tartanak előadásokat, ingyenes szűréseket különböző rendezvényeken. A szervezet 2005 és 2009 között felvilágosító kampányt végzett a cukorbetegségről, annak szövődményeiről, a patikai programokról, a vérnyomásmérés és a koleszterinmérés fontosságáról.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítványt Erős Antónia hozta létre 2005-ben azzal a céllal, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget, és annak veszélyeit. Erős Antónia 1995 óta cukorbeteg, inzulinnal kezeli magát. Azt vallja, hogy lehet élni egészségesen cukorbetegen is, csak be kell tartani a szabályokat: egészségesen táplálkozni, rendszeresen mozogni, ellenőrizni a vércukorszintet naponta többször, és orvosi ellenőrzésre járni.

A májusban induló országos szűrőkampány (ECSET) időpontjai már megtalálhatók az alapítvány honlapján, illetve további hasznos, egészségügyi információk is: www.egycseppfigyelem.hu
Mindent jól tud a köhögésről?

VideóRendelő: Igaz, hogy este 6 után már nem szabad enni?

További cikkek
Hozzászólások

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+4, +9 °C
Minimum:
-2, +4 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt gyakran lesz erősen felhős az ég, rövid napos időszakok lehetnek.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag

Cukorbetegek közössége
Cukorbetegek közössége

A Cukorbetegek közösségébe szeretettel várunk minden cukorbeteget, családtagot és a téma iránt érdeklődőt.