Koronavírus: fontos dologra figyelmeztet a WHO

A COVID-19-világjárvány még egyáltalán nincs közel a végéhez - jelentette ki Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.

Koronavírus: a legfontosabb kérdések a járványról A megfelelő védekezéshez kulcsfontosságú minél jobban megismerni az új típusú koronavírust. Hónapok elteltével is akad ugyanakkor még néhány olyan alapvető kérdés, amelyekre nem ismerik a szakértők sem a válaszokat. Részletek itt.

Tedrosz megjegyezte, hat hónappal az után, hogy Kína először riasztotta a WHO-t az új légzőszervi megbetegedéssel járó fertőzés miatt, 10 millió ember fertőződött meg igazoltan és félmillióan meghaltak. "A vírusnak még mindig nagy a mozgástere, még sokan megkaphatják a betegséget" - figyelmeztetett a főigazgató, aki szerint, noha néhány ország ért el haladást a megelőzés terén, "globális szinten gyorsul a járvány".

Egészségügyi maszkot viselő turisták Barcelonában június 28-án.
Egészségügyi maszkot viselő turisták Barcelonában június 28-án.

Tedrosz közölte, hogy a WHO a héten értekezletet tervez összehívni, amelyen elemzik a betegség elleni harcot célzó kutatások eredményét, és bejelentette, hogy a WHO szakértőket küld Kínába, hogy segítsenek feltárni a SARS-CoV-2-vírus eredetét.

Nem biztos, hogy siker koronázza az erőfeszítéseket

Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója arról beszélt, hogy jelentős haladást értek el afertőzésmegakadályozására szánt biztonságos és hatékony oltóanyag kifejlesztésében, de továbbra sincs biztosíték arra, hogy sikerrel jár az erőfeszítés. "Ezalatt az országok a betegség ellen teszteléssel, az igazolt fertőzöttek elkülönítésével és az érintkezéseik feltárásával harcolhatnak a járvány ellen" - tette hozzá. Kiemelte Japánt, Dél-Koreát és Németországot a vírus elleni "átfogó és fenntartható stratégiájuk" miatt.

Már tavaly márciusban ott lehetett a koronavírus Spanyolországban a kutatók szerint. Az nlc.hu cikkéből megtudhatja, hogyan jutottak erre a megállapításra.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő