Mindenhol ott lesz a mesterséges intelligencia

Az Európai Bizottság több intézkedést terjesztett elő, hogy a mesterséges intelligenciát minél szélesebb körben alkalmazzák - közölte az uniós bizottság sajtószolgálata szerdán.

Mivel a mesterséges intelligencia egyike a 21. század stratégiai szempontból legfontosabb technológiáinak, az Európai Bizottság három pilléren alapuló megközelítést vázolt fel az állami és magánberuházások növelése, a társadalmi-gazdasági változásokra való felkészülés, valamint megfelelő etikai és jogi keretrendszer kialakítása érdekében. Az elképzelések szerint az Európai Uniónak 2020 végéig legalább 20 milliárd euróval (mintegy 6200 milliárd forinttal) kell növelnie a mesterséges intelligenciával összefüggő kutatási és innovációs beruházásokat.

Segítenék a mesterséges intelligencia szélesebb körű alkalmazását
Növelik a mesterséges intelligencia kutatására és fejlesztésére irányuló forrásokat

Kulcsfontosságú ágazatokban fejlesztenék

A beruházás célja, hogy elősegítsék a mesterséges intelligencia fejlesztését olyan kulcsfontosságú ágazatokban, mint a közlekedés és az egészségügy, összekapcsolják és megerősítsék a mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatóközpontokat, valamint ösztönözzék a teszteléseket és a kísérleteket.

Mivel a mesterséges intelligencia megjelenésével számos új munkakör jön létre, a bizottság arra kívánja ösztönözi a tagállamokat, hogy korszerűsítsék oktatási és képzési rendszereiket, és támogassák a munkaerőpiaci átmenetet. A bizottság támogatni fogja üzleti-oktatási partnerségek létrejöttét, hogy Európába vonzza és itt is tartsa a mesterséges intelligenciával foglalkozó szakembereket, és képzési programokkal támogatni fogják a készség- és kompetenciafejlesztést.


Etikai és jogi kérdések

A mesterséges intelligencia új etikai és jogi kérdéseket is felvet a felelősséggel és a döntéshozatal esetleges elfogultságával kapcsolatban, így a bizottság 2018 végéig etikai iránymutatásokat terjeszt majd elő a mesterséges intelligencia fejlesztésére és felhasználására vonatkozóan. A bizottság emellett iránymutatást is ki fog dolgozni a termékfelelősségről szóló irányelv értelmezéséről, hogy a hibás termékek tekintetében jogi egyértelműséget biztosítson a fogyasztók és a gyártók számára - közölték.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+27, +32 °C
Minimum:
+14, +19 °C

Hazánkban szombaton délelőtt erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, a Dunántúlon többfelé várható zápor, zivatar.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag