Tavaly ez volt a legnépszerűbb úti cél

Rekordot döntött tavaly a magyar turisták száma és a vendégéjszakák mennyisége is Horvátországban. Ezzel folytatódott az évek óta tartó tendencia - közölte Ivana Herceg, a Horvát Turisztikai Közösség budapesti képviseletének igazgatója.

2020-ban ide érdemes utazni - kattintson!

Több mint 644 ezer magyar turista csaknem 3,3 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban 2019-ben. A vendégszám 3,3 százalékkal, a vendégéjszakák száma pedig 2,3 százalékkal haladta meg a 2018-as adatokat. Az adatok alapján a legtöbb magyar a Kvarner-öböl valamelyik településén vagy szigetén töltötte a szabadságát. A második legnépszerűbb úti cél az Isztriai-félsziget, a harmadik pedig Split térsége volt.

Horvátország, nyaralás, úticél, utazás, turizmus,
Tavaly is népszerű úti cél volt Horvátország. Fotó: iStock

Crikvenica volt a legnépszerűbb

Településekre lebontva a legtöbben a magyarok közül Crikvenicát keresték fel, ahol 36,1 ezer vendég 170,1 ezer éjszakát tartózkodott. A vendégszámot tekintve Rovinj szerepel a második helyen, a harmadik helyezett pedig Vir lett. A tartózkodási időt illetően azonban Vir volt a népszerűbb 167,7 ezer éjszakával, míg Rovinjban 115,7 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak. A leglátogatottabb települések közé tartozik még Zágráb, Abbázia (Opatija), Porec, Medulin, Zára, Rab és Umag is.

A magyar turisták túlnyomó többsége - 441,6 ezer vendég - egyébként egyénileg kereste fel Horvátországot, nagyjából 202 ezren pedig az utazási irodák szervezésében jártak az adriai államban.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső