Autisták találkozója

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

London, 2007. augusztus 22. (MTI) - Az angliai Radstockban immár harmadik alkalommal jöttek össze találkozóra augusztusban angol és amerikai autisták.
Az utóbbi években mindkét országban több autista szervezet jött létre. Céljuk, hogy elfogadtassák magukat "normális" embereknek, akik nem alacsonyabb rendűek, nem betegek, és nem tekinthetők fogyatékosnak sem.
"Az autistát egy másik emberi variánsnak tartom. Ezzel együtt igaz, hogy mások különbözőnek tekinthetnek bennünket, másképp viselkedünk és ebben lehet diszkriminációs kockázat. Például egy állásinterjúnál lehetnek nagyszerű referenciáink, de ha nem tudunk a kérdező szemébe nézni, valószínűleg nem mi kapjuk meg az állást" - mondta el a találkozó egyik résztvevője a Corriere della Sera című olasz napilapnak.
Egy másik azt sérelmezte, hogy már-már gyilkosságokat is az autizmus számlájára írnak, mint ahogyan ez megtörtént a virginiai egyetemen történt vérfürdő után.
"Mi is olyanok vagyunk, mint mások. Vannak közöttünk jók és rosszak, ugyanazok az erkölcsi normáink és a büntetéstől való félelmeink" - tette hozzá.
Az angliai AFF-nek (Autist Freedom Front) 20 ezer tagja van. A szervezet nem akar hallani gyógyszerekről, preventív programokról, bizonyos zavaraikkal kapcsolatos genetikai kutatásokról, és főleg nem a születés előtti diagnózisokról, a genetikai szelekcióról. Csak a megismerést és a párbeszédet tartja a járható útnak.
A nemzetközi Autism Network és az AFF az internet által biztosított "szabad levegőt" használja ki, ahol lehet dialógust folytatni közvetlen érintkezés nélkül. A Front a hálón pólókat is kínál a következő feliratokkal: "Ember vagyok, nem rejtély", "Az, hogy nem sikerül beszélnem, nem jelenti azt, hogy nincs mondanivalóm".
Radstockban nem fogadtak külső szakembert. Autisták csinálták az összejövetelt autistákért. Garantálták a csendet annak, aki csendet akart, senki sem volt köteles bemutatkozni, vagy másokkal ismerkedni, tilos minden "szocializálási" kísérlet. Nem véletlen, hogy a találkozó elnevezése Autscape ("autista vészkijárat") volt.
(MTI-Panoráma)
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+22, +27 °C
Minimum:
+8, +15 °C

Hazánkban kedden délelőtt a Dunántúlon, illetve keleten több helyen megnövekszik a gomolyfelhőzet, máshol jellemzően derült idő várható.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag