A Ritka Betegségek Világnapja lesz február 28-án

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Konferenciával, kiállításokkal, zenés programokkal várják az érintetteket és érdeklődőket a "Ritka Betegségek Világnapja 2009" című rendezvényen február 28-án, 10-18 óráig Budapesten, a Mezőgazdasági Múzeum Reneszánsz Palotájában.

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége rendezi a magyarországi világnapot, mivel a sokféle, bár ritka betegség miatt az Unióban több mint 30 000 000, Magyarországon pedig 800 000 ember érintett - hívják fel a figyelmet közleményükben.

Szerencsére sokuk rendszeres odafigyeléssel akár tünetmentes is lehet, ugyanakkor mások a súlyos egészségügyi és szociális gondok mellett nem tudnak bekapcsolódni még a rendelkezésre álló nagyon kevés (re)habilitációs programba sem, sok esetben pedig nincs is célszerűen felépített gondozási intézményrendszer Magyarországon - panaszolják a meghívóban.

A rendezvény fő célja, hogy tudatosítsa az emberekben a ritka betegségek létezését és azok kihatását az érintettek életére, továbbá, hogy megerősítse népegészségügyi prioritásuk fontosságát.

Azt remélik, hogy ez a nap, amelyet a Ritka Betegséggel Élők Országos Szövetsége (RIROSZ) az Európai Ernyőszervezet (EURORDIS) egyéb tagjaival közösen rendez, felhívja a figyelmet ezekre a gyakran halálos vagy krónikus leépüléssel járó ritka betegségekre, és az ezekkel együtt élő betegek szükségleteire. Napjainkban nincs gyógymód 6000-8000-féle ritka betegségre, amelyeknek 75 százaléka gyermekeket érint.

"A Ritka Betegségek Világnapja 2009. figyelemfelhívó rendezvény közvetlen eredményeként azt reméljük, hogy a nemzeti egészségügyi rendszerek egész Európában javítani fogják a ritka betegséggel élő emberek diagnózisának, kezelésének és gondozásának hozzáférhetőségét és minőségét" - mondta Yann Le Cam, az EURORDIS igazgatója.

Az esemény védnökei Sólyom Erzsébet, Mádl Dalma és Göncz Árpádné asszony, valamint Dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter lesznek. Az idei év mottója szerte a világon: "Az egészségügyi ellátás mindannyiunk ügye!"

A részletes programért kattintson ide!
Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag