A női méhet szimbolizáló virágos kerttel üzentek a betegek

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Hibiszkusz- (mályvavirág-) ültetéssel hívta fel a figyelmet a petefészekrákkal kapcsolatos ismeretek és tünetek felismerésének fontosságára a Mályvavirág Alapítvány. A nőgyógyászati daganatok közül a legtöbb halálesetért a petefészekrák felel, évente mintegy 150 ezer nő halálát okozza világszerte.

A Mályvavirág Alapítvány vasárnap délben önkéntes virágültetést rendezett "Az Élet Virágai - törődj vele!" - címmel. Egy női méhet szimbolizáló formában ültettek el 100 mályvavirág tövet az alapítvány túlélő érintettjei, népszerű művészek, ismert emberek és önkéntesek közreműködésével a budapesti Margit-szigeten, a zenélő kút mögötti területen.
A világon évente közel negyedmillió nő betegszik meg petefészekrákban, egyes kutatások szerint 70 nő közül egynél kialakul ez a betegség élete során. Magyarországon hetente közel 20 betegnél diagnosztizálnak petefészekrákot. A nőgyógyászati daganatok közül a legtöbb haláleset a petefészekrák következménye. Ez összességében a nyolcadik leggyakoribb rosszindulatú daganatfajta. Mivel a petefészekrák korai jelei alig észlelhetők, gyakori a téves diagnózis vagy a késői felismerés.

A petefészekrákot gyakran csendes gyilkosként is emlegetik, hiszen ritkán jár együtt komoly tünetekkel, illetve ezek a tünetek másra is utalhatnak. Ezért a daganatot gyakran túl későn veszik észre, amikor a gyógyítása már nagyon nehéz. Következzenek azok a tünetek, melyek erre a betegségre utalhatnak. Részletek!

A daganatos statisztikák szerint petefészekrák esetén az ötéves túlélésre a betegek mindössze 45 százalékának van esélye, míg emlőráknál ugyanez a szám 89 százalékos. Ezért ennél a betegségtípusnál különösen fontos a tünetek pontos ismerete és a minél szélesebb körű figyelemfelhívás.

Ha a betegséget előrehaladott állapotban fedezik fel, akkor a kezelés már sokkal nehezebb, eddig gyakorlatilag műtétre és a kemoterápiára korlátozódott. Új kezelési lehetőségként azonban megjelent a biológiai terápia, amelyhez a betegek ma egyedi méltányosság keretében juthatnak hozzá" - hangsúlyozta Dr. Pete Imre, az Országos Onkológiai Intézet nőgyógyászati osztályának vezetője. Forrás: Mályvavirág Alapítvány
Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag