Érezzük jól magunkat a bőrünkben!

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Mindenki gyönyörű, egészséges arcbőrre vágyik. Ez azonban keveseknek adatik meg, főként ha nem figyelnek oda az ápolásra. Ráadásul a hiedelemmel ellentétben nem csupán a tinédzsereket, hanem a felnőttek egy jelentős részét is érintik a kellemetlen tünetek.

A pattanásos bőr világszerte a leggyakoribb bőrprobléma a bőrgyógyászati szakrendeléseken. A tinédzserek több mint 80 százaléka, és a felnőtt nők akár 40 százaléka szenved rendszeresen vagy alkalmanként pattanásos, problémás bőrtől. Kortól, anyagi helyzettől, kiváltó októl függetlenül mindenki osztja azt a véleményt, hogy a pattanás több mint egy egyszerű bőrprobléma. Bizonyos esetekben, ha nem megfelelően ápolják a bőrt, súlyos esztétikai következményekkel is járhat, gyulladt csomókkal, hegekkel. Mégis sokan vonakodnak bőrgyógyászhoz vagy szakemberhez, gyógyszerészhez fordulni a problémáikkal.

Ha valaki felkeres egy bőrgyógyászt, fontos lépést tesz a megoldás felé. A bőrgyógyász megfelelő szaktanáccsal látja el, és szükség esetén gyógyszeres kezelést is alkalmaz. A szakemberek 4 fő okot határoznak meg, amelyek az aknéra hajlamos bőr látható tüneteiért felelősek: a túlzott faggyúkiválasztást, a mitesszerek kialakulását (hiperkeratózis), a baktériumok abnormális elszaporodását (Propionibacterium acnes), illetve a gyulladást.

Az Eucerin Kutatási Részlege bőrgyógyászokkal együttműködve fejlesztette ki az új Eucerin DermoPURIFYER termékeket, melyek felveszik a harcot az akneképződésre hajlamosító 4 fő ok ellen és hatékonyan szabadítják meg a bőrt a pattanásoktól. A termékcsalád számos ápoló termékkel bővült, így teljes körű védelmet nyújt a pattanásos bőrrel szemben.

A termékek hatékonyságát és kitűnő bőrtoleranciáját klinikai tanulmányok igazolják. Keresse őket a partnerpatikákban!
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

32724

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az intim szőrtelenítés veszélyeiSzőrtelenítés

Az intim szőrtelenítés veszélyeiMilyen veszélyeket rejthet magában a csupaszság?

Miért lehet fájdalmas az együttlét? Szexualitás

Miért lehet fájdalmas az együttlét? A jelenség mögött gyakran nőgyógyászati problémák állnak

Frissítse fel a lábait!Lábápolás

Frissítse fel a lábait!Egy hosszú nap után fáradtnak, nehéznek érezte a lábait? Tippünk!

A beteg kutat, segítenünk kell nekiOkosgyógyszer

A beteg kutat, segítenünk kell nekiLimfómánál is életet menthet a józan ész

Életmódtippek aranyereseknekAranyér

Életmódtippek aranyereseknekA legfontosabb: rendszeresség és higiénia

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Mit jelent, ha valakinek "vegyes" a bőrtípusa?

Tippek

Az érett bőr tisztítására a vizes-olajos emulziók a legjobbak, mert megőrzik a bőr saját, enyhén savas védőköpenyét. Kiválóak az olíva-, jojoba-, szója- vagy mandulaolajos elegyek.