Almákkal mutatta be az erőszakot

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  HáziPatika.com

öngyilkosság, megalázás

Almákkal szemléltette egy tanár a diákjainak, hogy a megalázás és a lelki terror milyen nyomot hagy az emberekben. A képes magyarázat futótűzként terjed az interneten.

"Botokkal és kövekkel a csontomat törhetik, de szavakkal nem árthatnak" - tartja a másfél évszázados angol gyermekmondóka ("Sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me"), amellyel a fiatalokat bátorították arra, hogy ne vegyék szívükre a társaiktól érkező gúnyolódásokat. A briteknek külön kifejezésük is van a mindennapos megfélemlítésre, amelyekkel a nehezen beilleszkedő diákoknak állandóan szembe kell nézniük: az úgynevezett "bullying" a gyermekkorban elkövetett öngyilkosságok egyik legfőbb kiváltó oka. Kreatív és sokkoló példával kívánta illusztrálni egy angol tanár a diákjainak, hogy milyen lelki sérüléseket okoznak egymásnak a megalázásokkal.

Szakértők szerint azok a szülők és tanárok, akik a gyerek megszégyenítésével próbálnak fegyelmezni és büntetni, rossz úton járnak, sőt kifejezetten kárt okoznak ezzel a gyermeknek. Az alábbi cikkünkben választ kaphat rá, hogy miért nem szabad így nevelni!

A staffordshire-i iskola pedagógusa két almát vett elő az órán. Az elsőt többször a földre ejtette, miközben megjegyzéseket tett a színére és az alakjára, majd a diákoknak is körbeadta azzal az instrukcióval: szidják és gyalázzák az almát, mivel ő sem szereti. A diákokat először meglepte a feladat, majd sorban olyanokat mondtak a gyümölcsnek, mint például: büdös vagy, biztos van benned kukac, vagy hogy létezned sem kellene. Miután körbeért a szidalmazott alma, a tanár a párját is a gyermekek kezébe adta, amelyhez ezúttal szép szavakat kellett idézniük.

Kívülről nem látszott különbség a dícsért és a szidalmazott alma között

Kívülről nem látszott különbség a dícsért és a szidalmazott alma között

Végül a pedagógus mindkét almát a levegőbe emelte, amelyek között külsőre nem volt semmiféle eltérés, frissnek és egészségesnek tűntek. Mivel a gyermekek sem tudtak kívülről különbséget tenni közöttük, egy késsel kettévágta mind a kettőt - ekkor láthatóvá vált, hogy a szidalmazott és földre ejtett alma a héja alatt, belülről megsérült, húsa megbarnult. "Kívülről sokszor nem látszódik, de a megaláztatásokon átesett emberek - főleg a gyermekek - belülről komoly károkat szenvednek el. Mivel azonban nem szívesen beszélnek erről, mi sem tudhatjuk meg, mekkora a baj, amíg nem nyílnak meg nekünk" - magyarázta el a pedagógus. A Facebook-on közzétett történetet néhány óra alatt megosztások tízezreit generálta, és azóta is futótűzként terjed az interneten.

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag