Magánkézbe kerülhet a közkórház

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Információik szerint Garamvölgyi György főigazgató és 11 társa hozta létre az új gazdálkodási formát, hogy kivásárolják a fővárosi tulajdonú kht. teljes tulajdonjogát. Szeretnék megvenni az ingatlant is, s remélik, hogy elővásárlási jogot élveznek majd a többi pályázóval szemben. A négyezer négyzetméteres területen magánkórházat szeretnének működtetni. Egyedül a PIC-központ, a koraszülött intenzív osztály kerülne új helyre, a többi ellátás megmaradna. Az intézményben a betegektől az egészségbiztosító által kifizetett összeget kérnék el. Egy szülés terhesgondozással együtt 135 ezer forintba kerülne.

Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet is magánkórház, illetve szanatórium formájában működne tovább. A most szétdarabolt OPNI főigazgatója, Nagy Zoltán már korábban ilyen terveket készített, mivel pszichiátriai betegek, drog-, alkoholfüggők rehabilitációjára akart magánkórházat létesíteni, ahol jórészt külföldi betegeket fogadtak volna. A 40 hektáros területen lévő 70 ezer négyzetméternyi épületek leromlott állapotban vannak, becslések szerint csak a felújításuk 21 milliárd forintra rúgna. Szakértők szerint kicsi az esély arra, hogy magyar befektető tudjon ekkora tőkét mozgósítani, nemhogy egyedül az intézmény dolgozói alapította társaság.

Befektetők várnak a Lipótra
Március 10-én az Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézet (OPNI) megmentéséért szerveztek fórumot, amelyen elhangzott, hogy az épület csak egészségügyi feladatokra hasznosítható - tudósít a Magyar Nemzet. A lap értesülése szerint angol befektetők szeretnék megvásárolni a 22-25 milliárd forintot érő ingatlant. A gyűlésen az ott dolgozó orvosok és ápolók jövőjéről nem esett szó, mert a neves építészek és közgazdasági szakértők részvételével megtartott fórumon egyetlen érintett orvos sem vett részt. A bezárásról szóló döntés nyomán egyáltalán nem tisztázott, hogy mi lesz a sorsa az ott kezelt mintegy 800 betegnek, illetve az intézményben dolgozó 160-170 orvosnak és 550 egészségügyi dolgozónak. Koszorú Lajos építész a fórumon elmondta, három éve kaptak megbízást arra, hogy elkészítsék a terület szabályozási tervét. Az intézet környezetét a Pest megyei, a fővárosi és a kerületi szabályozási terv is különleges területként kezeli, amelyen csak egészségügyi intézmény működhet. Emellett az Egészségügyi Minisztérium érvényben lévő rendelete sem engedi, hogy rendeltetésétől eltérően hasznosítsák az OPNI épületét.
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+22, +27 °C
Minimum:
+10, +16 °C

Hazánkban hétfon délelőtt az ország nagy részén kevés felhő zavarja majd a sok napsütést, felhősebb tájak inkább csak keleten fordulhatnak elő.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag