A magas sarok és a szex

Hiába okoz tyúkszemet, ha javítja a nemi életet
Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  Inforádió.hu

bütyök, cipő, tűsarok, tyúkszem, cipőválasztás, medencefenék

A magas sarkú cipő viselése javítja a szexuális életet. Ennek tudományos magyarázata is van: a magas sarkú cipő erősíti a medencefenék izmait - állapította meg az összefüggést egy olasz kutató.

Maria Cerruto olasz urológus és nem mellesleg a szexi cipők szerelmese bebizonyította, hogy a magas sarkú mégsem olyan egészségtelen a nők számára, mint ahogyan azt néhányan állítják.

A magas sarkú cipő rendszeres viselését egy sor problémával hozták már összefüggésbe a tyúkszemtől a skizofréniáig. A European Urology című szaklapban megjelent levelében azonban Maria Cerruto egy másik következményre hívta fel kollégái figyelmét.

Az olasz urológus 66, ötven évnél idősebb asszonyt vizsgált meg, és megállapította, hogy közülük azoknak, akik öt centi magas sarkú cipőt hordanak, ugyanolyan jó a testtartásuk, mint a lapos lábbelit viselőknek, viszont sokkal erősebbek a medenceizmaik. Ez azt jelenti, hogy az izmaik pozíciója optimális, vagyis erősebbek és jobban képesek összehúzódni.

A medencefenéki izmok kulcsfontosságúak a női test számára. Egyrészt hozzájárulnak a szexuális élvezethez, másrészt - és főleg - megtámasztják a fontos belső szerveket, így a húgyhólyagot, a beleket és a méhet.
A terhesség és a szülés után, valamint az öregedéssel azonban ezek az izmok gyakran meggyengülnek. Vannak ugyan erősítő gyakorlatok, de ezekre nem lesz több szükség, ha bebizonyosodik, hogy Cerrutónak igaza van."Sok nőnek nehézséget okoz ezeknek az erősítő gyakorlatoknak az elvégzése; az ő számukra a magas sarok lehet a megoldás" - jelentette ki az urológus, aki hozzátette, hogy nőként ő is imádja a magas sarkú cipőket, és "jó tudni, hogy azok még egészségesebbé is teszik".

Gill Brook brit fizikoterapeuta azonban figyelmeztet, hogy a kutatás nem a tűsarkú cipők előnyét bizonyítja. Azok számára azonban, akik a szokásosnál kissé magasabb sarkat kedvelik, a kutatás biztató lehet, bár szerinte a testmozgást és az izomerősítő gyakorlatokat a cipő nem helyettesítheti.
Foglalj orvost!

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag