A leglátogatottabb a fizio- és mozgásterápia

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  weborvos.hu

A dunaújvárosi kórház fizio- és mozgásterápiás részlegét kereste fel a legtöbb beteg.
Az éves adatok szerint havi átlagban negyvenhét ezer orvos-beteg találkozó történt a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban, ahol negyvenkilenc szakterületen százhat szakrendelésen fogadták a betegeket. Ilyen óraszámmal önálló szakrendelő-intézetet száz főállású orvossal lehetne fenntartani - a jelenlegi szabályok szerint.
Legtöbben a fizio- és mozgásterápiát keresték fel - több mint harmincezren -, a kardiológián 22 469, a fül-orr-gégészeten 16 864, a gyógytornásznál 13 882, a traumatológián 13 376 esetet rögzítettek.
A járóbeteg-szakrendeléseken megfordult betegek között vezetnek a keringési rendszer, a vérnyomás rendellenessége miatt jelentkezők, a degeneratív gerincbetegséggel küszködők, az allergiások (a pollenérzékenyek, valamint az asztmások), és továbbra is magas a cukorbetegségben, depresszióban szenvedők száma.
A kórház osztályain 32 727 beteget láttak el, a betegek fele hatvanegy év feletti volt, negyvenhat százalékuk Dunaújvárosból, tizennégy százalékuk a kötelező ellátási területen kívülről, a többiek a vonzáskörzetből érkeztek.
A dunaújvárosi kórház statisztikai adatai szerint a halálozási arány valamivel kedvezőbb az országos átlagnál, amely 3,5 százalékos, míg a Szent Pantaleon Kórházban 3,2 százalék volt. (A kedvezőbb adat természetesen nem csupán a gyógyítás eredményességétől, hanem az osztályra kerülő betegek állapotának súlyosságától és nem utolsósorban életkorától függ.) Az ellátás jellegéből adódóan az intenzív osztályon vesztették el a legtöbb beteget: 40 százalék (a városi kórházak átlaga 52, az országos 37 százalék).
2007-07-23 12:33
Forrás: Weborvos S. J.

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag