A magyar vakcina a legjobb az összes közül - egy dózis is elég az immunizáláshoz!

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

A magyar vakcina "nagyon jó" minősítést kapott a WHO londoni laborjában, ahol vizsgálják az oltások immunogenitását, tehát a vizsgálatok szerint a vakcina ugyanazt az immunválaszt váltja ki, amelyet a természetes immunitás adna egy, a H1N1 fertőzésen átesett emberben.
Ráadásul a magyar vakcinából egyetlen dózis elég a megfelelő imunválasz kiváltásához - míg más gyártóknál kétszer kell oltani az embereket ahhoz, hogy a szervezetük megtanulja a vírus elpusztítását.

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?
Az eddigi klinikai tapasztalatok pedig azt igazolják, hogy a magyar vakcina hatásos, biztonságosnak tekinthető, minden korosztálynak beadható 12 hónapos kortól, és nem okoz több mellékhatást, mint a szezonális influenza oltás - adta hírül közleményében dr. Pusztai Zsófia a WHO Magyarországi Irodájának vezetője.

Mi van a vakcinában? Részletek a cikkben!

Az is olvasható a sajtóanyagban, hogy Európában az Omninvest az elsők között állította elő a H1N1 vírus elleni védőoltást egy megszokott, több évtizedes múlttal rendelkező, szezonális influenza elleni oltási gyártási technológia alapján.
Később több gyógyszercég is piacra dobta az új influenza elleni inaktivált vírusból készült vakcináját, amelyek mindegyike (az előállítási technológiától függetlenül) jól alkalmazható.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 147 országának irodavezetői és szakértői a múlt héten szakmai egyeztetést tartottak Genfben többek között a H1N1 vírusról és a járványról, különös hangsúlyt fektetve az elmúlt hetekben kibontakozó és súlyosbodó európai helyzetre. Dr. Margaret Chan, a WHO főigazgatója ismét felhívta a figyelmet a védőoltás fontosságára, amely a megelőzés és a járvány megfékezésének a legfontosabb eszköze.

Annak ellenére, hogy Magyarországon az utóbbi hetekben ugrásszerűen megnőtt az oltásra jelentkezők száma, az oltottak aránya még így is nagyon alacsony, 10 százalék alatt van, ugyanakkor a szakértők szerint a teljes lakosság több mint 50 százalékának kellene megkapnia az oltást, ahhoz hogy a járvány megfékezhető legyen.

Influenza

Influenza
Magyarország kivételes helyzetben van, hiszen rendelkezésre áll megfelelő mennyiségben az oltóanyag, így egy sziget lehetnénk Európa szívében, ahol nem tombol a járvány, ezért ismét szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét a H1N1 vírus elleni oltás fontosságára! - teszi hozzá dr. Pusztai Zsófia a WHO Magyarországi Irodájának vezetője.

Különösen fontos a magas kockázati csoportba tartozók, a krónikus betegek, asztmások, cukorbetegek, terhes nők és kiskorú gyermekek oltása. A védettség kialakulásához minimum két hétre van szükség, ezért ajánlott a védőoltás mihamarabbi igénybevétele.
2009 áprilisa óta 423 ember halálát okozta a H1N1 vírus Európában és összesen 6592 emberét a világban. Amerikai adatok szerint az áldozatok 30 százalékánál nem igazoltak krónikus alapbetegséget, azaz egészséges, fiatal felnőttek voltak.

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag