Kórháztüzek Magyarországon 2001 óta

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

2007. november 10. (MTI) - Tűz ütött ki szombat hajnalban Budapesten a VII. kerületi Erzsébet kórház onkológiai rehabilitációs osztályának egyik kórtermében. A lángok az egyik ágyban keletkeztek, ahol valószínűleg dohányzott a beteg, aki súlyos, életveszélyes égési sérüléséket szenvedett. Összeállítás a Magyarországon 2001 óta ismertté vált kórháztüzekről:
2001. szeptember 16. - Tűz ütött ki a győri Petz Aladár megyei kórház veszélyeshulladék-tárolójában. A lángokat fél óra alatt megfékezték, személyi sérülés nem történt. A tűz a fekvőbetegek elhelyezésére szolgáló épületeket nem veszélyeztette, így a betegek kitelepítésére nem került sor.
2001. november 13. - A karcagi kórház pszichiátriai épületének irattárában tűz ütött ki. A füsttel telt épületből 116 beteget, és 23 ápolót mentettek ki a tűzoltók. Személyi sérülés nem történt. A tűz eloltása és az épület kiszellőztetése után a betegek és az ápolók visszatérhettek.
2001. december 28. - Budapesten, az Újpesti Városi kórházban tűz ütött ki egy első emeleti kórteremben. A tűzben két ember meghalt, egy életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, egy pedig súlyos füstmérgezést kapott. A tűzoltóság megállapította, hogy a tüzet nyílt láng használata, vagy az ágyban elszívott cigaretta okozhatta.
2003. február 9. - A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza kórház alagsorában, a közműalagútban tűz keletkezett. Személyi sérülés nem történt. A tűz legveszélyesebb velejárója az érintett épületszárnyban terjengő füst volt. A kritikus részlegekből biztonságos helyre költöztették át a betegeket.
2003. augusztus 4. - Tűz volt a Budai Irgalmasrendi Kórházban, a II. kerületi volt ORFI-kórházban, egy mobil klímaberendezés gyulladt ki egy irodában. A tűzoltók eloltották a tüzet, személyi sérülés nem történt.
2004. január 25. - Gázrobbanás történt és tűz keletkezett a hódmezővásárhelyi Erzsébet kórház padlásterében lévő laboratóriumban. A tüzet két óra alatt eloltották, a balesetben senki nem sérült meg.
2004. február 15. - Kigyulladt egy kórterem a Honvéd Kórházban Budapesten, mert egy beteg ott dohányzott. A tüzet a dolgozók és a kiérkező tűzoltók eloltották, személyi sérülés nem történt.
2004. március 20. - Kigyulladt a békéscsabai Réthy Pál kórház tetőszerkezete, ahol korábban nyílt lánggal végeztek szigetelési munkálatokat. A legmagasabb, ötös fokozatú tüzet egy óra alatt eloltották. A tűz nem terjedt át a betegellátó egységekre, személyi sérülés nem történt.
2004. július 10. - Tűz ütött ki a budapesti Erzsébet kórház sürgősségi belgyógyászati osztályán. Személyi sérülés nem történt.
2004. december 1. - A debreceni Kenézy Gyula Kórház baleseti sebészetének egyik kórtermében tűz ütött ki, amikor egy koponyasérült beteg zavarában meggyújtotta az ágyneműjét, s bár tettét azonnal észrevették, a szivacs és a műanyagok lángot fogtak.
A tűzoltók a tüzet tíz perc alatt eloltották. Személyi sérülés nem történt.
2005. január 24. - Tűz volt a Bethesda Gyermekkórház második emeletén a tetőtéri orvosi pihenőszobában. Az elektromos zárlat miatt keletkezetett tüzet eloltották a tűzoltók, személyi sérülés nem történt.
2005. június 21. - Tűz ütött ki Budapesten a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky kórház mosodájában, a pincéből átterjedt a homlokzat faszerkezetére és a tetőszerkezetre. A tűzoltók a tüzet megfékezték, személyi sérülés nem történt.
2006. február 23. - A kiskunfélegyházi kórház építési területén kigyulladt egy medence fölé épült műanyag borítású faszerkezetű kupola. A tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt.
2006. szeptember 10. - Kigyulladt egy kórházi ágy a budapesti Árpád kórház első emeletén, személyi sérülés nem történt, azonban a szomszédos szobákból a betegeket a füst miatt ideiglenesen a kórház más részeibe költöztették.
2006. december 18. - Egy beteg súlyos égési sérüléseket szenvedett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőbábán, ahol tűz ütött ki a pszichiátriai intézetben; 136 beteget mentettek ki az épületből. 2007. januárban ugyanitt szintén volt tűz, akkor egy szoba teljesen kiégett, négyen megsérültek.
(MTI-Sajtóadabank)
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+22, +27 °C
Minimum:
+8, +15 °C

Hazánkban kedden délelőtt a Dunántúlon, illetve keleten több helyen megnövekszik a gomolyfelhőzet, máshol jellemzően derült idő várható.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag