Fábry Sándor hívott mentőt a súlyos sérültekhez!

Kövessen minket!

Kerékpáros gázolt kisgyermekes és babakocsis édesanyát, az áldozatok súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedtek - ezt a szituációt mutatták be nyilvánosság előtt, teljesen éles szimulációban a Mentők Napján, Budapesten.

A mentési bemutató forgatókönyve szerint Fábry Sándor műsorvezető szemtanúja volt a balesetnek, és értesítette a mentőszolgálatot. A humorista kihangosított, a nézők számára is hallható beszélgetést folytatott a mentőszolgálat diszpécserével, így a laikusok (is) hallhatták, gyakran milyen nehezen kap használható információt a mentőszolgálat a sérültekről. Fábry Sándor karikírozta az ijedt, de segítőkész embert, akit a mentőszolgálat munkatársa kérdezett ki a balesetről. A humorista nem tagadta meg önmagát, és mivel csak mentősbemutató volt, nem éles helyzet, a felsorakozott érdeklődők arcán nem csupán izgalom, hanem gyakran mosoly is látszott.

A balesethez a leggyorsabban egy motoros mentő ért ki, majd rohamkocsi és gyermekmentő is csatlakozott az ellátáshoz. A szerepe szerint súlyos "sérültek" egyikéhez mentőhelikopter érkezett. A biciklista, az édesanya és a nagyobbik gyermek "betanított" szereplő volt, a babakocsiban pedig egy gyakorlóbábu feküdt. A mentősök valódi eszközökkel a teljes ellátást szimulálták, majd a mentők és a helikopter elvitte a "sérülteket".

A Mentők Napja alkalmából adták át a "Média a mentőkért" sajtópályázat díjait is, melyeknek odaítélésében portálunk multimédia-főszerkesztője, Kéky Kira is részt vett.
Televíziós kategóriában a Szombathelyi Városi Televíziótól Nemes Piroska, az írott sajtó kategóriában Bauer Zsuzsa, a Hölgyvilág újságírója, a rádió kategóriában Sas Zsolt, a Rádió Ice szerkesztője, online kategóriában pedig Boda Zsuzsa, a regionaplo.hu oldal újságírója kapta meg az elismerést.
Különdíjas lett a Trádió, és ezért választhatott egy mentőállomást, amely 200 ezer forint támogatást kap a pályázatot kiíró Unilever Magyarország Kft.-től, így a Trádió "támogatója" lett a választott mentőállomásnak.
A program célja az volt, hogy a laikusok bepillantást nyerhessenek azoknak az embereknek és mentőállomásoknak a munkájába, melyek sokszor nehéz körülmények között is minden percben készenlétben állnak, hogy mások segítségére siessenek. A program weboldalán, a www.segitsokosan.hu oldalon emellett 13 héten keresztül bemutattak az ország minden részéről mentőállomásokat, melyekre szavazni lehetett. Minden héten a legtöbb szavazatot begyűjtő szervezet 250.000 forint támogatást kapott munkájához.

Gerinctorna

További cikkek
Hozzászólások

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+7, +15 °C
Minimum:
+2, +7 °C

Hazánkban szombaton délelőtt Zömében erősen felhős lesz az ég, helyenként szakadozhat fel a felhőzet, a köd, ködfelhőzet északon, északkeleten lassan oszlik fel.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag