A férfiakat nem érdekli a nők túlsúlya

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Számos nőnek jelentene megnyugvást és boldogságot a tény, hogy a férfiak nem a vékony női testeket találják csak elfogadhatónak vagy éppenséggel izgalmasnak. De nem mondják, vajon miért?

A férfiaknak kulcsszerepe van abban, hogy a nők jobban elfogadják magukat, segíteniük kell nekik ebben, mindezt pedig már az iskoláskorban el kell kezdeni, véli egy brit kutató. Dr. Aric Sigman biológus és pszichológus, a The Body Wars c. könyv szerzője úgy véli: a közhiedelemmel ellentétben a férfiak sokkal elfogadóbban, engedékenyebben néznek a női testzsírra és a női étkezésre, mint maguk a nők. Nem a férfiak jelentik a problémát ebben a történetben, hanem inkább az, hogy a férfiak véleménye nem kerül terítékre.
Mindezt Sigman a HMC Headmasters' & Headmistresses' Conference szakmai képzésén mondta el, ahol kihangsúlyozta: a férfiak szempontjából a legfontosabb, hogy mindezt már az iskolában elkezdjék adagolni nekik. Mindez túlmutat a "tanuljuk meg szeretni a testünket" témán; egy nő életében ugyanis több értő visszajelzésre volna szükség - férfiaktól.Elmondása szerint a férfiaknak sokkal szókimondóbbnak kellene lennie azon üzenetekkel kapcsolatban, amelyek lányaikat, barátnőiket, feleségeiket és női barátaikat érintik. Ha tudjuk azt, hogy a férfiak mit gondolnak, az sokat segíthet abban, hogy eltüntessük félelmeinket a női testtel kapcsolatban. Minderre pedig azért is van szükség, mert a kórházakban egyre növekszik azon 10-19 évesek száma, akik táplálkozási zavarokkal kerülnek be.

A férfiaknak nagy szerepe van a női testkép elfogadásában

A férfiaknak nagy szerepe van a női testkép elfogadásában


Az életvezetést és egészséget érintő tanórák során ugyan felületesen foglalkoznak a testkép fogalmával és az ezzel kapcsolatos témákkal, de Sigman szerint a férfiakat nem nagyon vonják be az ezzel kapcsolatos beszélgetésekbe, már csak azért sem, mert a társadalmi berögződés az, hogy ők számítanak a probléma gyökerének. A férfiaknak pedig ellent kell mondaniuk azon általánosításnak, hogy a teltebb női testek nem vonzóak és a férfiak nem szeretik az ilyen testeket.

A szakértő úgy vélekedik, elég kutatást végzett azzal kapcsolatban, hogy elmondhassa: a férfiak a teltebb formákat és a testzsírt sem tartják problémásnak. Szerinte az apáknak kifejezetten nagy szerepe van abban, hogy lányaik könnyebben tudják kezelni a testükkel kapcsolatos társadalmi nyomást.

"A férfiakat gyakran meglepi az, hogy még a legintelligensebb, legrátermettebb, legracionálisabb nőket is mennyire meg tudja bénítani a testükkel kapcsolatos elégedetlenség. A férfiak, ha tudatában vannak ennek, nemcsak védelmezővé válnak, de még agresszívvá is, ha kiderül, hogy a hozzájuk közel álló nők boldogtalanok emiatt. Ideje ezt a viselkedést megérteni, elfogadni és jóra fordítani" - mondja.

Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől!

Elek Ágnes
egészségnevelő és egészségfejlesztő
Kérdezek tőle

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag