5 napos tavaszváró tisztítókúra

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  Maximanet.hu/Wellness

Egy böjtölés ugyanis sokaknál annyit tesz, hogy minden átmenet nélkül abbahagyják az evést, és áttérnek a folyadékkal való táplálkozásra, esetleg egy-egy gyümölcsnapot közbeiktatnak. A gyümölcsnapok és léböjtkúrák csökkentik ugyan a szervezetünkbe bevitt káros anyagok mennyiségét - ami a méregtelenítés egyik fő célja -, ám az ilyen programokban olyan kevés a kalóriabevitel, hogy anyagcserénk legalább tíz százalékkal lelassul - beleértve a salaktalanítási folyamatokat is. Ráadásul csökken a testhőmérsékletünk, így gyengébben izzadunk, és bőrünkön keresztül is kevesebb káros anyag távozik. Teljes léböjt esetén szervezetünk még rosthoz sem jut, ami az emésztést segítené. Igaz, hogy testünk egy-két nap elteltével elkezdi felszabadítani a zsírraktárakat, ám ezzel mérgek is bejutnak a véráramba, megterhelve jócskán lelassult anyagcserénket. Vagyis lehet, hogy a végén többet ártottunk magunknak, mintha bele sem fogtunk volna a dologba. Szervezeted voltaképpen csodálatos méregtelenítő rendszerrel rendelkezik. Ha nem terheled túl extra koffein-, nikotin- és cukoradagokkal, hanem nap mint nap támogatod munkáját, képes lesz megbirkózni minden környezeti ártalommal. Számos olyan táplálék létezik ugyanis, amely fokozza a máj, a bőr és a tüdő enzimtermelését: ez szükséges a méreganyagok semlegesítéséhez. Az enzimek megkötik a káros anyagokat, és egyszerűen kiszállítják azokat szervezetünkből. Ezért koplalás nélkül is lehet tisztulni.Megmutatjuk, hogyanLegjobb, ha a belső megtisztulásra külső tisztítással hangolódunk rá. Ezért kezdj egy kellemes langyos zuhannyal, ám előtte tengeri sóval dörzsöld végig az egész testedet. Erre azért van szükség, mert verejtékezéssel ugyan átlagosan napi 450 g toxin hagyja el szervezetünket, de csak abban az esetben, ha tiszták a pórusok: itt távozik a méreganyag. A bőr nap mint nap regenerálódik, és ha eközben az elhalt hámsejtek nem taszítódnak le a felszínéről, eltömíthetik a pórusokat. Ezért kell - például sókezeléssel - segítenünk a megújult bőrnek felszínre kerülni. A jóleső zuhany után jöhet a vitamindús reggeli.Almát és céklát vágj apró kockákra, majd locsold meg a keveréket citromlével. Az alma megköti a nehézfémeket (ólom, higany) a vastagbélben, és elősegíti kiürülésüket. Segít megszabadulni a tatrazin nevű adalékanyagtól is, melynek szerepet tulajdonítanak a migrén és a hiperaktivitás kialakulásában. A cékla pedig vértisztító szer, megköti a káros fémeket. Serkenti a vérkeringést, képes akár négyszeresére is növelni a sejtek oxigénfelvevő képességét. Erősíti a bélrendszert, amely így hatékonyabban salaktalanít.Folytatás a Maximában!

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag